20 februari 2014

Min Agnes är mitt nya djuridiska ombud

AGNES Med alla oförätter jag har utsatts för av min husse, har jag förstått att jag behöver ett djuridiskt ombud. Vem skulle vara bättre än min Agnes. Hon har till och med rätt outfit för ändamålet.

Oj, vad jag har lidit under mina år. Ständigt har jag blivit kränkt, förnedrad och orättvist behandlad. Det är inte mer än rätt att min husse äntligen får stå till svars för sina missgärningar mot stackars Sverker. Och jag har ett djuridiskt ombud nu: min Agnes.

Jag kan idag stolt tillkännagiva att min Agnes har av mig blivit utsedd till mitt djuridiska ombud. Hon har redan klarat av den svåra tentan som 30% får underkänt på. Inte min Agnes dock, som klarade den med överbetyg. Sådan är hon min Agnes. Hon är min klart lysande stjärna på djur i diken i Uppsala. Jag är så stolt över henne. Det är ju också min förtjänst, eftersom det är jag som uppfostrat henne.
Nu har jag förstått att det gäller för mig att sätta hårt mot hårt mot husse, så jag kan få lite kompensation för de lidanden han medvetet har utsatt mig för under alla år. Hade jag haft det lika bra som Askungen, hade jag aldrig klagat. Men jag har det sämre och inga möss eller fåglar hjälper mig.
Jag förväntar mig nu en större mängd godis, tuggben, korv och rikligare fördisk som kompensation för mina svåra år.

Hej så länge
Sverker

Leg. utsatt

FÖRNEDRANDE Min elaka husse tvingade mig att hoppa över höga pinnar, fastän jag hade kommit på att det var smidigare att gå runt om. Jag fick ta i så gräset yrde. Detta är synnerligen förnedrande. Straffvärdet för husse borde ligga på 52 prinskorvar till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

KRÄNKANDE Alla i hushållet, med ett undantag, utför sina behov inomhus i enskildhet och varmt och gott. Det enda undantaget är jag, som får utföra mina behov utomhus och offentligt. Skulle jag någon enstaka gång göra lite grand inne, så blir jag utskälld å det grövsta. Detta är synnerligen kränkande. Straffvärdet för husse borde ligga på 76 tuggben till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

RASISTISKT Jag får på sin höjd sitta på soffan. Lucy, den före detta franska gatflickan, sitter på bordet. Jag är en hund. Lucy är en katt. Har fula katter extra förmåner jämförelse med stiliga västgötaspetsar? Detta är synnerligen rasistiskt. Straffvärdet för husse borde ligga på 47 prinskorvar + 18 stora tuggben och 3 kg godis till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

DJURPLÅGERI Att bli lämnad ensam kvar i en bil på en färja är inte roligt. Det ansågs också att jag skulle vakta bilen. Detta brott måste betraktas som extra grovt. Detta är ett läskigt exempel på djurplågeri. Straffvärdet för husse borde ligga på 118 prinskorvar och 23 kg godis till mig, för att jag ska kunna återhämta mig och glömma oförätten.

2 kommentarer:

  1. Stackars dig men vilken tur att du nu har ett eget djuridiskt ombud! Orkar du äta alla 217 prinskorvar på en gång?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske jag inte gör, men jag kan ju spara hälften till nästa dag.

      Radera