18 februari 2014

Landets bästa äldreboende – Solnedgången

LOGGA Bara loggan som mitt äldreboende har, väcker allmän beundran hos både inspektörer, anhöriga och de besvärliga brukarna. Jag tycker jag har fångat brukarnas situation väl. (Snart går solen ner och då blir det mörkt.)

Du kanske inte visste det, men jag har ett eget äldreboende. Det är under uppbyggnad och än så länge finns det bara en brukare (=min husse). Men jag ska nog lyckas med att tränga in ett femtontal till. Vad är det för fel med sovsalar?

Mitt äldreboende ligger trevligt jämte en sjö. Det gör ju att det inte direkt behövs någon ättestupa, eftersom brukarna går lika bra att knuffa i sjön när de blir för dyrbara.
Hos mig gör jag allt för att brukarna ska trivas. De har gratis tillgång till alla reklam som hamnar i brevlådan. Det är en fröjd att skåda brukarna när de sitter när med sina läsglasögon på näsan och glädjer sig åt extrapriserna i stadens affärer.
För att du ska förstå hur bra brukarna har, så kan du själv läsa dagsprogrammet. Jag är väldigt transparent (=berättar det jag tycker är lämpligt) när det gäller mitt äldreboendes skötsel.

05.30 Väckning, toalettbesök, tidningshämtning.
05.38 Läggning igen.
07.46 Tillagning av min frukost (= blötlagd hundmat).
07.49 Brukaren motioneras en sväng.
08.17 Brukaren serverar mig min frukost, som jag genast äter upp
08.18 Brukaren får sin frukost (=medicin + 1 glas fint kranvatten).
08.42 Promenad, terapi och läsning ägnar sig brukaren åt här.
12.16 Lunch för brukaren (= vatten och knäckebröd. På lördagar är det lättmargarin på knäckebrödet. På söndagarna tillkommer en skiva ost. Lyxigt värre.)
14.03 Dagens längsta motionspass. Hur långt det blir, beror på brukarens dagsform.
16.31 Brukaren tar sig vanligtvis en tupplur antingen i TV-soffan eller i läsfåtöljen. I handen har han då antingen en fjärrkontroll eller en bok som han tappar.
17.05 Väckning. Brukaren ska göra i ordnig min middag och motioneras lite grann.
17.45 Min middag serveras.
17.58. Brukaren utfodras med sin middag (=samma som lunch)
22.04 Ljuset släcks hos brukaren.

Om anhöriga eller andra gäster kommer och inspekterar, byts lunch- och middagsmaten ut mot delikatessmiddagar, som till exempel isterband och stuvade potatisar.

Skulle mitt äldreboende gå med vinst, så återinvesterar jag genast pengarna direkt i mitt bankkonto i Schweiz.

Hej så länge
Sverker

Leg. riskkapitalist

LÄSNING För att brukarna riktigt ska trivas, ställer jag gratis all reklam jag fått till deras förfogande. Den här brukaren har fastnat för den väldigt populära tidskriften Landstingsnytt. Djur ska man ha på äldreboende också. Som du ser finns det både en hund till vänster och till höger hittar du en häst.

MOTION Det är viktigt att brukarna motioneras. Annars kanske de inte orkar arbeta. Min brukare staplar fram ganska hyggligt, bara han får stöd av vandringsstaven. Man kan passa på att låta dem utföra enklare arbete. Här har brukaren varit ute med en soppåse.

POLPULÄRT Terapiarbeterna är synnerligen populära hos mina brukare. Särskilt vedhanteringen. Kanske det kan bero på att ingen ved = ingen eld = ingen värme. Brukarna är av den lite enklare sorten varelser som saknar päls.

LUNCH/MIDDAG Mums vad gott. Det är inte utan att jag förstår att brukarna ser fram mot dagens huvudmåltider. För att inte tala om lördagsmåltiderna då det är lättmargarin på brödet. Och på söndagarna är det riktigt lyxigt. Då är det ost också!

10 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte18 februari 2014 12:40

  Intressant schema - ojämna starttider för programpunkterna, ungefär som i P1.

  SvaraRadera
 2. Du är rolig du Sverker.Jag får ringa brukaren(husse) så jag och min vovve Elliot får komma och besöka er.

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Kan jag boka en plats? Fast jag är egentligen väldigt emot privata alternativ inom vård och omsorg!! Är själv stolt kommunanställd :)

  SvaraRadera
 4. Min brukare var också kommunanställd och han trivs här. Klagar han så blir han inlåst. De reglerna trivs han bra med, för han klagar inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmmm det låter som det är dags för en rapportering enligt Lex Sverker! Jag kan utreda då jag gör det i mitt jobb ibland men då är Sverker istället en Sarah

   Radera
  2. Bara jag får stå i centrum så är jag glad.

   Radera
 5. Dina inlägg är helt underbara, Sverker, det är tur att du finns var skulle man annars få sig ett skratt eller tankeställare......

  SvaraRadera