1 februari 2014

Ett mirakel! Tranås blir ny vallfartsort?

NORMALT Att trappan är fint skottad är inget ovanligt. Husse skottade den massor av gånger igår. Det gäller att slå grannarna i skottning.

Vad är det som har hänt? Har de börjat tänka i stadshuset? Det verkar ju nu inte så troligt, men något konstigt är det. Det har nämligen skett ett mirakel!

Det gamla väl invanda mönstret vid ett snöfall var att Kommunalrådsvägen (=Hättevägen) alltid var i starkt behov av att plogas. Även parkeringsplatserna vid campingplatsen och segelklubben behövde röjas från snömassorna i arla morgonstunden. Sedan brukade det behövas en extraplogning och extrasandning där också.
Under tiden fick vi som bor på min väg (som är en kort återvändsgata från Kommunalrådsvägen) försöka köra i spåren efter de grannar som har fyrhjulsdrivna bilar. Efter ett par dagar brukade plogbilen komma, för att släta till den packade snön. Då blev det ett perfekt före för spark.
Men nu har det hänt något. Vägen var plogad redan i morse och strax därefter kom sandbilen.
Det har skett ett mirakel! Du är välkommen att vallfärda hit och titta på underverket. Men dröj inte för länge. Jag vet inte om undrens tid är förbi efter nästa snöfall.

Hej så länge
Sverker

Leg. mirakelhund

NORMALT Att gången är prydligt skottad är helt normalt. Husse skottade den massor av gånger igår. Det gäller att slå grannarna i skottning.

NORMALT Där man kör bil om ska till garaget är som vanligt prydligt skottat. Husse skottade den massor av gånger igår. Det gäller att slå grannarna i skottning.

MIRAKEL En sandbil som kom åkande redan dagen efter det snöat och efter att vägen plogats. Detta är inte mindre än ett mirakel!

MIRAKEL Sent igår kväll snöade det riktigt duktigt hos mig. Redan nästa morgon ser vägen ut så här. Både plogad och sandad. Detta är inte mindre än ett mirakel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar