27 januari 2014

Agnes bilder på Minnet av Förintelsens dag

Det fanns en gång för länge sedan människor som tyckte att de var bättre än alla andra. Det var inte nog med det, de tyckte att de hade rätt att döda andra som hade fel hudfärg, fel religion, fel härstamning, fel politisk åsikt och som över huvud taget avvek från den norm som de människorna hade.

För att kunna döda effektivt byggde man läger avsedda för avrättningar. Man hade också arbetsläger, då billig arbetskraft kunde vara bra att ha.

En del av dessa läger finns kvar och min Agnes besökte ett som låg i Polen. Där tog hon flera bilder, varav jag visar några idag, då det är Minnet av Förintelsens dag. Bilderna talar för sig själva.

Jag får hoppas att det inte kommer några nya partier, eller nya människor, som tycker att de är överlägsna och att andra människor är sämre på grund av att de har en annan religion, eller inte ser ut som de flesta som bor här. Eller har andra seder.

Men så illa kan det väl inte bli. Eller?
6 kommentarer:

 1. Sverker, vi får jobba för en värld där ALLA har lika värde!!/Nils-Ingemar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det minsta vi kan göra.

   Radera
 2. Simon Pudels matte27 januari 2014 16:32

  Jag har också besökt ett sådant läger, fast i Tyskland. Riktigt hemskt var det. Bra att du tar upp en så viktig sak idag, Sverker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon gång måste jag ju vara seriös. Jag har varit i ett i Frankrike.

   Radera
 3. Det är staka bilder din Agnes har gjort. Det har tydligen smittat av sig från hennes pappa, den lata husse du har, hans utbildning på Fotoskolan under Christer Strömholm har tydligen fortplantat sig genetiskt, hur det nu har gått till. Jag har upplevt samma effekt på mina ätteläggar, jag har ju samma utbildning så det måste vara nån dold verkan. För övrigt håller jag fullständigt med dig om dina åsikter i denna tragiska minnesdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Agnes är duktig. Att min husse skulle ha överfört något verkar inte troligt. Snarare jag. Men vi behöver påminnas om dessa förfärliga händelser, särskilt med tanka på att "övermänniskorna" marscherar igen beväpnade med stulna järnrör.

   Radera