29 januari 2014

Global Iceing och Global Warming pågår samtidigt

FORSKNING Karta över min empiriska forskning (=självupplevda) ger vid handen följande. I det blå området kommer snart en ny istid, eller om den redan är här. I de röda områdena kommer snart folk och hundar grillas levande. Orsaken kan man tvista om, men jag tror att mer godis till mig skulle hjälpa.

Genom min forskning runt hela världen (=vissa delar av Europa), har jag kommit fram till det sensationella resultatet att det blir både varmare och kallare. Detta sker samtidigt, fast på olika platser.

Under en längre tid (=13 år) har jag bedrivet empirisk forskning rörande vårt klimat. Global Warming (=jättevarmt) förekommer framför allt i Toscana och i Frankrike där man åker kanalbåt. Jag har själv varit där och forskat.
Global Iceing (=jättekallt) förekommer hemma hos mig. Det har nu pågått under en så lång period (= 14 dagar), så jag kan fastslå att vädret kommer att vara så permanent.
Vad är då orsaken, eller orsakerna, till dessa fenomen. En gemensam faktor och möjlig orsak har jag faktiskt hittat. Både där det är för varmt och där det är för kallt får jag för lite mat, för lite godis och för få tuggben.
Jag kan med bestämdhet inte garantera att detta är orsakerna, men nog vore det väl värt ett försök att förbättra vädret genom att förse mig med lite mer av livets goda? Nu gäller det bara att övertyga husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. klimatforskare

SOMMARBILD? Då min forskning ger vid tassen att detta väder har pågått under en längre period (=nästan två veckor), kan man dra slutsatsen att det är permanent. Isen på kajen växer mer och mer och vinden verkar inte avta. Kallt är det också. Det kommer att se likadant ut i juli.

ITALIEN Här blåste det inte. Här fanns ingen is. Men över 40 grader Celsius i skuggan, det hade de. Ibland var jag tvungen och ligga i solen och lida, bara för att kunna vakta min flock.

SKYDD För att söka skydd från värmen och solen, så gick jag ibland in i huset. Det var ett stenhus och undervåningen var varm, men uthärdlig. Tittar du noga ser du mig vid dörren på väg in. Fy för Toscana, säger jag.

URVARMT Att åka kanalbåt i Frankrike är fruktansvärt varmt. Dessutom hade jag flytväst på mig. Naturligtvis var det svalare inne i båten än i solen, men någon med ansvar och kunskap måste sköta slussningarna. Eller hur?


TVÅNG Dagen det var över 40 grader tvingades jag att bada i en flod. ”Släng i hunden så han kyls av”, hörde jag min husse säga till min Agnes och Mimmi. Sedan fick jag simma fram och tillbaka mellan dem. Budsimning, kan man säga. Det var skönt efteråt, men simma är inte roligt. Dessutom blir man blöt. Sådant utsätts man för när det är för varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar