31 januari 2014

Fri från missbruk och utan halsboja

FRI Nu kan jag äntligen stanna och undersöka spännande dofter. Husse travar på som vanligt, men eftersom han inte sitter fast i mig kan jag komma efter. Tittar du noga så ser du att jag springer.

Som jag berättade förut ansåg min husse att jag borde hållas i koppel, när jag hade ont i tassen. Han ville att jag skulle hålla ”lagom takt”.
Sedan igår är jag alldeles utan halsboja på våra promenader. Jag har också slutat att ta mina smärtstillande tabletter.


Vi var faktiskt ute och gick en mellanlång promenad igår. Den var sådär tre kilometer. Dessutom var den i skogen. Vi gick älgskyttebanan och sedan vägen över Säteriet hem. Säterivägen är mer en före detta väg.
Älgskyttebanan heter så för det stod ett jakttorn där, Det är en gammal kraftledningsgata, men nu har de grävt ner sladdarna och tagit bort stolparna.
Älgskyttebanan gick genom skog innan. Nu har de skogsvårdat där. Att skogsvårda betyder att man tar ner alla trän. Dessutom gör man minsthalvmeterdjupa spår kors och tvärs, bara för att det ska bli svårt att gå. Nu kan man bara gå där när det är fruset, annars blir jag blöt om benen och magen. Husse skulle också bli blöt om magen om han snubblade.
I vilket fall som helst så klarade jag skogspromenaden perfekt, även om den vårdade marken var en hinderbana. Det känns bra att inte ha ont och få gå i sin egen takt. Min takt är långsammare och snabbare än husses.
När vi kom hem var jag ganska pigg, men husse behövde vila. Kanske han skulle börja ta min medicin?

Hej så länge
Sverker

Leg. frihetsälskare

FÖRE I skogen var jag lite för husse ibland, men hittade jag något spännande, så kunde jag stanna och nosa. Det är skönt att kunna bestämma sin egen takt.

HEMVÄG Ser du vad pigg jag är efter att ha gått en mellanlång promenad. Det var igår. Snart är jag hemma. Då får jag en godisbit för jag gått så duktigt.

BRÅTTOM På morgonpromenaden gäller det att vara snabb. Nästan så fort jag bajsat, så går vi hem igen. Där väntar något på mig.

VIKTIGT Borta vid det före detta vita staketet bor jag. På diskbänken i köket står min matskål färdig. Med färdig menas att det är mat i den. De sade på TV idag att det är väldigt viktigt med frukost. När ska de komma med något nytt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar