28 januari 2014

Jag har några hurra idag att förmedla

FIRAR Vad resurshusse firar här vet jag inte. Det är fotograferat i slutet av maj. Fast jag har märkt att människor har en förkärlek att dricka kittlainosenvin när något ska firas. Jag undrar om han får något idag?

Jag har några hurran idag. Då min födelsedag (i början av juni) närmar sig med blixtens hastighet, vill jag betona vikten av att uppvakta. En som är särskilt viktig att uppvakta är just jag.

Eftersom jag inte fyller år idag, vill jag istället uppvakta några andra födelsedagsbarn.

1. Min resurshusse. Han fyller alltid år den 28 januari. Det är det idag. Han är värd all uppvaktning han kan få. Vem vet vad jag hittar på?
Dock måste jag tillägga att han har en obehaglig vana: han klipper mina klor. Det gör väldigt ont, redan innan han har klippt. Men annars är han bra.
Ja må resurshusse leva. Hurra!
Min resursmatte har också fyllt år, men det ska jag återkomma till senare. Jag har nämligen inte uppvaktat henne än.

2. Min Eloise. Konstigt nog så fyller Eloise år idag också. Det konstiga är att hon bor i Vermont i USA. Det kanske inte är så konstigt, men hur kan hon fylla år samma dag som min resurshusse, som har sin boning i Tranås? Visst är det konstigt. Fast det kanske beror på att hon har varit och hälsat på mig flera gånger i Tranås.
Happy Birthday Eloise!

Hej så länge
Sverker

Leg. uppvaktare

KAPTEN Här trivs min resurshusse. Han står och styr sin gamla träsegelbåt Unda. Jag har åkt med den. Den lutar när man seglar, så jag vet inte hur bra kapten han är. Fast blank, det är båten.

LÄSKIGT Nej, det behövs verkligen inte. All klippning av klor på mig är fullständigt onödigt. Och det gör fruktansvärt ont. Redan innan klotången rör vid mig. Men sådant ägnar sig min resurshusse med som fritidssysselsättning.

BARNBARN Eloise har riktigt många barnbarn. Det här är inte alla. Det är hon som står och serverar dem frukostpannkakor. Man gör så i Amerika. Där skulle jag vilja sköta fördisken!

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. I wish I could celebrate with you. I promise to take care of the fördisk.

   Radera
 2. Simon Pudels matte28 januari 2014 19:16

  Det ser ju ut som du spelar död när resurshusse klipper klorna på dig, stackare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Döden är nära, kan jag säga.

   Radera