21 januari 2014

Husse lämnade västgötaspets vind för våg

BLUNDA Vinden var så stark, så jag föredrog att blunda. Du ser inte så mycket av vågorna, men det beror på att ibland kommer det stora vågor. Ibland kommer det små. De turas om. Du ser hur isig piren är.

Det har blåst här. Det har blåst riktigt mycket. Vinden kom dessvärre från sydost. Då blir det stora vågor. Dessutom blir det is på stranden. Riktigt farligt blir det alltså. Då passar husse på att lämna mig på den livsfarliga stranden.

Där stod jag alldeles ensam. Vinden tjöt av elakhet och de stora vågorna vräkte sig upp på stranden. Det var inte roligt ska jag säga. Långt bort i fjärran, cirka fyra meter iväg, höll min husse på att fotografera den övergivna västagötaspetsen.
Min huvuduppgift är ju att skydda min flock. Särskilt under så svåra förhållanden som det var igår. Då vill jag hålla mig nära, så det inte händer flocken något. De är säkert rädda.
Tro nu för all del inte att jag var rädd. Modiga västgötaspetsar blir inte rädda. Fast obehagligt var det.
Vi lämnade stranden för att ta en promenad istället.
– Inte gå ut i skogen, Sverker, hörde jag husses röst genom den tjutande vinden.
– Det kan falla ner träd på oss.
Det är inte klokt vad min husse är ängslig av sig.

Hej så länge
Sverker

Leg. modig

UNDERSÖKNING Jag måste faktiskt undersöka hur långt vågorna har slagit upp. Just här hade de inte slagit upp så högt. Det kan bero på att det ligger stenar i vattnet, som tar den första stöten.

OLIKA Här är det olika. Jag står med framtassarna på is och baktassarna står i snö. Ser du grässtrået som har blivit en isskulptur?

BJÖRKSLÄPP Mina björkar har tappat väldigt många kvistar i ovädret. Det är vinden som har ryckt bort dem. De måste tas bort, innan man kan släppa loss gräsklipparen Stig i vår. Jag undrar hur många kvistar en björk har. Vet du?

KÖKET Husse säger att mitt hus är som ett spjälstaket. Det stämmer inte riktigt. Man kan inte se ut genom väggarna. Men gardinerna fladdrar trivsamt när det blåser ute. Kallaste rummet är mitt sovrum, sen kommer köket. På morgnarna är det ensiffrig temperatur, sedan kan det pressas upp med hjälp av kakelugn och matlagning. Igår blev det 12 grader. Tur att jag har en varm päls. Husse har bara päls i ansiktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar