20 december 2013

Nu är det nästan riktigt julfint hos mig

KÖKET Bara lite småplock kvar och sedan ska vi skura golvet. Finare julkök har du aldrig skådat, skulle jag tro.

jul betyder att det ska städas, putsas och fejas. Dessbättre är allt så gott som klart inför julen hemma hos mig. Det är bara lite småjusteringar kvar, innan hemmet blir helt perfekt.
Det är ingen idé att stressa, säger husse. Hinner vi inte färdigt till den här julen, så kanske det blir klart till nästa.
Min fågelskiva firar också stora triumfer. En ny spillkråka dök upp idag.


Som du kan se på bilderna alldeles själv, så börjar det bli riktigt julfint hemma hos mig. Ska man vara petig, behövs det kanske en och annan justering innan den riktiga julstämningen kan omfamna husse och mig.
När det blir julafton ska vi åka ut på en riktig långresa. Vi ska till min Per och kattan Lucy ända i Mantorp. Huvudsaken är att det är julfint där, men vi har ju också ett riktigt julhem i sann Karin och Carl Larsson-anda att landa i efter jule.
Fågelskivan fungerar bättre än väntat. Det är alltid massa flygfän där. Synd att inte Lucy är här, så hon också kunde titta på fåglarna.

Hej så länge
Sverker

Leg. julförberedare

SALONGEN Tittar du i fönstret ser du delar av den tända julstjärnan. Det betyder att juldekorationerna är på plats och klara inför julafton. Sedan behöver kanske fåtöljerna och bordet rättas till lite.

MATSALEN Bara lite småplock på bordet och på med en julduk, sedan är vi beredda att fira julen.

TRAFIKKAOS Det är numera trafikkaos vid min uppfunna fågelskiva. Det finns massor med olika sorters fåglar och många är de. Det är snart dags att fylla på utsäde i Agnes Coca Cola-flaska, som husse betalade. Solen skiner idag, så det blir lite bättre bilder.

SPILLKRÅKA I Under min fågelskiva samlas spillkråkorna för att frossa på de spillda fröna.. Den här sortens spillkråka heter rådjur. I vanliga fall äter de inte frön, utan blommor i rabatterna, men det finns inga tulpaner nu. Äter de tulpaner hos mig, så får jag valla bort dem. Det är roligt.

SPILLKRÅKA II Om du jämför den övre bilden noga med den här, så kanske du ser att det inte är samma sorts spillkråka. Det finns flera olika. Maarit tror sig veta att just den här spillkråkan heter nötskrika.

2 kommentarer:

  1. Kvällen är räddad.... ett gott skratt förlänger livet.

    SvaraRadera