17 december 2013

Jag har uppfunnit världens första fågelskiva

FÅGELSKIVA Nu är fågelskivan färdig och klar. Det enda som fattas är att fylla den med mat. Lämpligen då fågelmat. Om den satt lägre, skulle den kunna fyllas med Sverkermat. Då hade den varit en hundskiva.

Som jag berättade igår, så vill jag titta på andra fåglar än de feta änderna som äter upp min mat och sjöfåglarna som bara dyker.
Därför har jag konstruerat en fågelskiva, som är något helt nytt. Visserligen har Sveriges Radio gett ut fågelskivor innan, men det var en helt annan sak.
Den är så enkel att göra, så du kan säkert pyssla ihop en själv.


Innan du kör igång, så behöver du grejer.
GREJER
2 st LP-skivor (finns på varje loppis för 5:- – 10)
1 st M4 gängstång (finns på järnaffären)
4 st M4 muttrar (finns också på järnaffären)
4 st brickor 4 mm (Också dem kan du handla på järnaffären)
1 st tia (att betala med på järnaffären)
1 st tom Coca Cola-flaska (den som Agnes köpte för husses pengar)
1 st stängselstolpe (står vid vedboden)
1 st yxa (finns i vedboden)
1 st borrmaskin (finns i källaren)
1 st borr 4 mm (ska finnas i källaren, fanns i garaget)
1 st bågfil (fanns på sin plats i källaren!)
1 st kniv (vass gärna tandad)
Har du allt det här, så är det bara att köra igång

Hej så länge
Sverker

Leg. pysslare

UNGSSKIVA Lägg den ena LP-skivan på en form, som är lite mindre än skivans diameter. Du ska bara vika upp kanterna så det blir ett litet skivbord med kanter. Ugnen är på 175 grader. Svara inte i telefonen.

TAK När du gör taket, lägger du bara en grej i mitten. I det här fallet använde jag en liten form man har när man bakar kakor. Kakor är gott. Svara inte i telefonen.

TELEFON Så här kan det bli om min husse svarar i telefonen och lämnar köket. Brandvarnaren fick honom att rusa tillbaka. Den formen var dyr. Det luktade inte gott heller.

JACK Gör tre stora jag i Agnes gamla Coca Cola-flaska, som hon köpt för husses pengar. Borra ett 4 mm hål i bottnen och kapa toppen med brödkniven. Nu har du en foderbehållare.

YXA Hämta stängselstolpen vid garaget och yxan i vedboden. Sedan slår du ner stolpen på en lämplig plats. En lämplig plats ser du om du sitter i matrumssoffan.

BORRA Nu borrar du ett 4 mm hål i stolpen. Eftersom du har låtit gängstången sticka ut lika långt under din fågelskiva, ska du borra borret så långt du kan.

MAT Fågelskivan på plats, men en fågelskiva utan mat är ganska kass tycker nog fåglarna. Fyll på flaskan/foderbehållaren med så mycket frö som den rymmer.

KLART Så där ja! Nu är det klart för de glupska småfåglarna. Om det kommer en och annan skata, så gör det inget heller.

VÄNTA Jag har intaget min fågelskådarplats i soffan och nu är det bara och vänta. Jag undrar vem som blir först att vräka i sig av min skänkta mat.

6 kommentarer:

 1. Jättefin blev din fågelskiva! Titta på fåglar är roligt. Synd bara att de fuskar genom att flyga iväg när man ska fånga dem! / Lu

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är totalt värdelösa att valla. Men jag måste hålla med att fågelskivan blev jättefin.

   Radera
 2. Det där låter alldeles för avancerat för min matte. Hon skulle spika i en spik i en vägg idag. Det gick inte så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte alls svårt, eftersom man inte behöver spika. Men svara inte i telefonen.

   Radera
 3. Stiligt Sverker! Min matte är inte så händig, så hon fick köpa ett fågelhus som hon fyller med fågelmat. Oh göta petter vad fåglarna är hungriga. Får ju säga till matte ideligen så hon fyller på med godsakerna./Lotus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sett några fåglar än. De kanske är lite blyga, eller också tycker de inte om skivorna. Vi har ju alla olika musiksmak.

   Radera