18 december 2013

Jag valde nog fel musik

FEL Butlers och Max Greger kanske inte var rätt musik för fåglarna. I vilket fall som helst har min fågelskiva inte hemsökts av ett enda fjäderfä. Till och med ett rådjur ratade delikatesserna.

Hur otroligt det än låter, så kanske jag gjorde fel igår. Men fågelskiva har inte blivet den fantastiska succé som jag hade förväntat mig. Valde jag fel musik?

När jag valde ut mina skivor till min fågelskiva, så tog jag de med de stiligaste konvoluten. Vem kan motstå The Music Served by The Butlers eller Max Greger In the Mood for Love.
Se bara hur käckt The Butlers serverar sina instrument. Med rutiga västar och plommonstop utgör de en glatt leende och förförisk sextett.
Släng sedan ögonen på själva Max Greger. Har du någonsin sett någon mer romantisk orkesterledare. Han sitter där lätt utmanande på en strand med tillhörande dam och med en skog av saxar i bakom sig. Han utlovar 12 big hits.
Fåglarna uppfattar det tydligen inte som någon hit alls, eftersom de inte gör några besök. Vi får hoppas att det kommer snö och blir riktigt kallt. Då ska vi se om inte min mat duger åt de otacksamma små liven.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelmatare

FÖRST Med spänning tittade jag ut. Kanske första gästen vid min fågelskiva skulle bli ett rådjur. Kommer hon svänga av mot min fröautomat? Visserligen saknar hon vingar, men strunt samma, tänkte jag. Gäst som gäst.

PASSERAR Nehej! Det dög tydligen inte. Det kräsna rådjuret marscherar bara förbi och in till Lasse och Marlene. Det säger jag bara; förvänta dig inga äpplen när det blir kallt!

ÖDE Satte jag upp mitt uppfunna mästerverk alldeles i onödan. Det är precis tomt där. Inte en enda fågel har jag sett. Ser du någon? Otacksamma är just var de är.

4 kommentarer:

 1. Sverker, se till att husse inte går ut och visar sig, fåglarna måste ju vara rädd
  för någonting?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har ju sett hur Lucy reagerar när hon ser husse.

   Radera
 2. De kommer, de kommer, ge dig till tåls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl försöka. Annars… Jag vet var de finns. (Hos grannens fågelbord.)

   Radera