19 december 2013

Naturligtvis hade jag inte alls fel

GRÅVIT Fröna är väldigt populära hos dessa små gråvita flygare. Fast de har svårt att sitta still.

Under ett svagt ögonblick igår, så trodde jag att jag hade haft fel. Hur kunde jag tro något sådant osannolikt? Jag tvivlade på mitt musikval, när jag tillverkade min fågelskiva. Men har nu visat sig att Max Greger och The Butlers var det enda rätta.

Bara för att du också ska få se, så har jag satt husse på att fotografera besökarna vid mitt fågelbord.
– Det går aldrig. Det är alldeles för mörkt idag.
Husse försökte alltså smita ifrån jobbet. Jag påpekade att han kunde använda sitt för dyra stativ och det alldeles för dyra teleobjektivet.
Han riggade upp det hela.
– Använd din dyra fjärrutlösare också, så skrämmer du inte fåglarna med ditt skägg.
Det blev inte så bra ändå. En dag när solen skiner och det är ljust, ska jag se till att det blir bättre fågelbilder. Då kanske automatskärpan på kameran fungerar också. Husses manuella skärpeinställning fungerar uppenbarligen inte.
Men jag kan idag stolt presentera att min fågelskiva är nog den bästa fågelautomat som finns och att musikvalet var det rätta.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelmatare

UTSIKT Precis som tanken var, kan jag nu sitta och spana på fåglarna från soffan i matrummet. Då slipper jag frysa. Samtidigt blir man ju lite orolig att frökostnaden ska dras från mitt godiskonto. Jag tycker nog de vräker i sig onödigt mycket.

SPILLKRÅKA Den här kråkan äter upp sådant som de andra fåglarna har spillt. Därför heter den spillkråka. I alla fall hos mig. Det kan ju vara ganska bra att det tas tillvara.

NORMAL Det är jättemörkt ute idag. Då finns det lite ljus. Därför blir fåglarna suddiga, säger husse. Nästan alla bilder blev som den här. De kan aldrig sitta still. Jag undrar hur suddiga de är på natten?

SVÅRT Nu har spillkråkan flyttat upp, men han har svårt att sitta kvar. Det är helt rätt, för han ska ju äta spillmat på marken.

Min fågelskiva har blivit så himla polulär, så det är kö till maten. En gråvit sitter och äter och en gråsvartblå är på ingång. Max Greger och The Butlers lockar!

6 kommentarer:

 1. Sverker, Talltitan är en spanare och den såg att du är en snäll viking, så han har
  sagt, att det är fritt fram för alla att ta för sig från det fina fågelbordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur vet du att det inte är en entita?

   Radera
  2. Sverker, Jag bor i norra Sverige och där finns bara Talltitan, dom är lika varann men har olika läten då kan man skilja dom åt, men båda är spanare.

   Radera
  3. Jag hade aldrig hört spanare förut, oavsett hur de låter. Spännande.

   Radera
 2. Tänkte väl det... att de skulle komma.
  Vem har lurat dig att fågeln heter spillkråka... det är en nötskrika... husse kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ser ut som en kråka och äter sådant som andra har spillt = spillkråka. Jag såg inte att den åt nötter och den var alldeles tyst, så nötskrika …

   Radera