16 december 2013

Avtåndsbetraktande inget för mig

TRÖTTSAMT Inte särskilt kul att stå och titta på fåglar som simmar i sjön. De simmar långt bort och så dyker de ibland.

Om man vill titta på fåglar kan det vara riktigt besvärligt. De är alldeles för långt borta, så de knappast syns. Ibland leker de ubåtar och då syns de inte alls.

Ett bra trick är att lägga ut lite bröd på gräsmattan. Då kan man se feta änder på närmare håll. Fast man vill ju gärna se fler fåglar än stora sjöfåglar, när man som jag är fågelskådare. Därför håller jag på att grubbla på en uppfinning.
Du får se i morgon vad jag funnit upp för pysseluppfinning. Jag är säker på att den kommer att revolutionera fågelskådningen.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelskådare

PRICKAR Du ser själv att fåglarna bara ses som små prickar ute på sjön. Sen finns det många under vattnet också. Inget bra sätt att skåda fåglar.

BÄTTRE Slänger man ut lite bröd på gräsmattan, så kan det hända att det kommer feta änder. Annars kan det hända att jag äter upp brödet. Fortfarande är de dock svåra att se, eller hur?

MER BÄTTRE Efter ett tag vågar de feta änderna gå och ta de närmaste brödbitarna. Får de syn på mig, så flyger de iväg. Agnes är arg att hanarna äter.

5 kommentarer:

 1. Men Sverker, håller du på att tappa stinget? Du som är en vallhund skall ju valla
  in dessa änder till husse?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att de fuskar. De flyger.

   Radera
 2. Det här kanske kan vara nåt? Då kan du se änderna under vattnet och kanske hitta korv :)

  SvaraRadera
 3. Glömde länken :)
  http://www.metro.se/metro-teknik/har-ar-hunden-som-kan-dyka-for-korv/Objjgg!10898/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det var inte illa. Jag kan inte dyka – ens efter korv. När min husse var liten (=troligtvis under medeltiden), han han en springer spaniel som hette Cita. Hon dök efter kräftor, till och med under isen.

   Radera