7 december 2013

Modig hund och feg katt i snöovädret

MODIG Här ser du en modig västgötaspets som inte är den som viker undan för en liten snöstorm. Nej det är bara att ge sig ut oavsett väder, precis som mina förfäder under vikingatiden. Tågen må stå stilla och flygplatserna stängda, men jag travar på. Lite snö är bara trevligt!

Det finns olika sätt att tackla ett snöoväder. Min husse börjar skotta som en besatt. Jag gör små gångar hit och dit. Det behöver inte skottas, eftersom jag är en tuff västgötaspets. Sen finns det de som är fega. Franska kattor till exempel.

Gårdagens storm Sven, lämnade onekligen sitt vita avtryck på marken. Jag – som är tuff och modig – tycker att det är kul att hoppa runt i snö.
Franska kattor, särskilt en före detta fransk gatflicka från Toulouse, är synnerligen fega när det gäller att vandra i snö. Det såg jag redan när hon bodde här hos mig.
Efter att ha tillbringat en längre tid i Sverige, tycker man att hon borde ha vant sig. Så är dock inte fallet. Titta bara på bilderna.
Har du sett en fegare katt? Eller modigare hund?

Hej så länge
Sverker

Leg. snömonster

FEG I Lucy började med att vilja gå ut på trädäcket, som jag hjälpte till att bygga i somras. ”Men usch, det är ju snö! Jag försöker en annan dörr.”

FEG II ”Det kanske är snöfritt vid tvättstugedörren? Där fanns ingen snö igår. Men usch, det är ju snö! Jag försöker en annan dörr”

FEG III ”Nej jag tar och går till stora fina entrén. Där kommer jag särskilt ihåg att det inte fanns snö.” (Lägg märke till att hon har mat kvar i sina matskålar i köket! Konstigt.)

FEG IV ”Vad är detta? Det är snö här också. Faktiskt så långt jag ser. Usch!”

FEG V ”Det är ju någon som häller ut snö. Det kommer uppifrån. Mycket märkligt det här. Så var det aldrig i Toulouse. Usch!”

FEG VI ”No, no, no! Ska det vara på det här sättet, så går jag hellre och lägger mig ovanpå någon varm förstärkare. Varför kan inte Per och jag flytta till något varmare ställe?”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar