25 oktober 2013

USA:s spioner avlyssnar mig

LEDARE Inte mindre än 35 av världens ledare övervakas av USA:s spioner i NSA. Naturligtvis hör jag till de utvalda. Fast jag är ju i gott sällskap.

I sin kamp mot terrorismen, som det heter, anser ett land att de kan ta sig vilka friheter som helst. Dock måste jag protestera å det skarpaste. Varken Angela Merkel eller jag har några planer att utföra en terroristattack mot USA. Men hur är det tvärtom?

I och med att min telefon är avlyssnad, måste jag numera vara försiktig med hur jag använder den, när jag har den med mig och vad jag säger.
Vad är det jag inte vill att NSA ska få reda på? Jag fick en kort intervju med mig själv, så vi kan reda ut begreppen.
– Hej Sverker!
– Hej.
– Vad har du för hemligheter som NSA vill ha reda på?
– Det är hemligt!
– Kan du inte säga lite?
– Kanske.
– Nå, får jag höra?
– Var jag har grävt ner mina tuggben. Rent hypotetiskt bara.
– Är du rädd att de ska komma hit och stjäla dem?
– Nej. De jobbar inte så.
– Jasså. Hur jobbar de då?
– De skickar sina drönare och bombar.
– Men Sverige är ju inte i krig med USA. De kan ju inte bomba ett lad de inte är i krig med?
– Nu avslutar jag intervjun med mig. Hej då.
– Hej då och tack.
Jag har inte mer att tillägga, men jag vill ju inte att mina mogna ben ska förstöras.

Hej så länge
Sverker

Leg. avlyssnad

VÄDERPRAT Det gäller att inte säga något viktigt när min husse och jag är ute och promenerar. Vi får till exempel språka om vädret, som just nu är ganska varmt.

HEMMA Ska vi avhandla viktiga saker (=var ben är gömda och så), så får vi lämna telefonen hemma.

HEMLIGT Om det är aktuellt att utbyta hemlig information, så får vi uppsöka en plats i mörkaste skogen. En ny plats varje gång. Sedan gäller det att bara viska, man vet aldrig var de amerikanska avlyssnarspionerna finns.

UNDVIKA Det är det här jag vill undvika. Får NSA reda på var mina ben finns, sätter de små röda prickar på ett satellitfoto. Sedan skickar de hit en drönare för att bomba. Om huset och husse och jag stryker med samtidigt, så är det bara ännu en seger i kampen mot terrorismen. Jag vill klargöra att mina ben INTE ligger vid de röda prickarna. Detta är bara ett exempel.

AVLYSSNAD Avlyssningssatelliterna är inte lätta att upptäcka, men tittar du noga ser du den i det ljusa partiet. Det är därför man måste gå in i skogen, så NSA inte ser dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar