16 augusti 2013

Vykort från drömlandet i väster

SKYSKRAPOR Allt är mycket större i Amerika. Titta bara på skyskrapan bakom min Agnes. Sådan stora hus har vi inte hemma hos mig i Hätte. Tänk att rensastuprören på det huset!

Min husse har varit vänlig nog att tala om att han och min Agnes har kommit fram. Han är hos Eloise. Hon bor i South Hero i Vermont. Om du inte vet var det ligger, så har du ju alltid Google Maps.
Husse hade också vänligheten att skicka några bilder, dock utan bildtexter. Eftersom jag är allvetande, så kan jag berätta för dig ändå.
Snart kommer det flera bilder, för husse skickade flera.


Hej så länge
Sverker

Leg. vykortsberättare

FÖRDISK Bakom en vanlig amerikansk frukost, så skymtar du min Agnes. Tänk om jag hade varit med. Vilken fördisk jag hade fått!

BONDGÅRD I Amerika heter bondgårdar farmer. Precis så här ser de ut. Fina och moderna och miljövänliga. Titta bara på den fina propellern på sin pinne.

UPPGÅNG Precis som här hemma så går solen upp över vatten. Skillnaden är att i Amerika så bygger man pinnar åt fiskmåsarna. På så sätt får de lite bättre utsikt över de första strålarna.

SHOPPING Åker man till USA så ska man shoppa. Det har min Agnes sagt. Gärna på husses kreditkort. Ska du handla för mycket saker, så uppsöker du en mall. På bilden ser du mallen i South Hero. Där finns säkert allt att köpa.

HIGHWAY Vägarna i USA är stora och raka, har husse berättat. Så stora tycker jag inte de är, men de verkar vara raka. Nog är min väg hemma större?

2 kommentarer:

  1. Perhaps you are only seeing a small corner of the US? A VERY small corner?

    SvaraRadera