17 augusti 2013

Tranås kommun är kanske kriminell

JOURNALISTEN Som du ser är detta en artikel ur den tidning som alla journalister i Sverige har. Nu blir Tranås berömt igen. Jag sträcker stolt på svansen.

Det är ju inte utan att jag blir stolt. Alla Sveriges journalister vet nu att i Tranås finns det källor. Det är nog fint det. Det är ju självaste justitiekanslern som tittar närmare på socialtjänsten.

Tydligen får inte socialtjänsten efterforska källor. Men jag tar tillfället i akt att hjälpa de stackars törstiga människorna på socialtjänsten om trevliga källor i kommunen.
Nu förstår jag inte varför de inte kan dricka direkt ur kranen, men vill de ha en källa, så är inte jag sämre än jag ger dem flera trevliga alternativ.
Jag vill understryka att jag provat alla källorna – utom kallkällan som jag inte räcker ner till – och de har varit utmärkta.
Nu när Tranås har blivit känd som en stad med utmärkta källor, hoppas jag att alla invånare kan dricka sig otörstiga på vilket sätt de vill.

Hej så länge
Sverker

Leg. källforskare

SVÅRT Handfatet räcker jag inte upp till, men jag har provdruckit ur det i alla fall. Utmärkt vatten! Kallkällan till vänster är lite värre. Dit räcker jag inte ner. Det är så höga kanter.

UTMÄRKT Min sjö är en utmärkt källa. Jag har en sten som jag kan stå och dricka ifrån. Det värsta är dock om någon (=min husse eller min Agnes) skulle få för sig att jag ska bada. Otäckt och värdelöst.

DAMM Husses damm är en bra källa. Särskilt om den är lite sunkig. Som du ser fyller vi på nytt vatten, vilket gör att jag inte behöver böja mig så långt. Min kompis Egon, som inte finns mer, badade i dammen. Det fick han inte. Han var olydig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar