15 augusti 2013

Ett riktigt höjdarjobb för en expert

HÖJDARE Som du säkert ser så är det resurshusse som är där högt uppe. Ska man sköta ett sådant jobb säkert, så krävs det en ypperlig arbetsledning. En Sverker.

I går var jag riktigt duktig. Det hade blivit stopp i ett stuprör på min resursfamiljs hus. Resurshusse tog fram en stege och skulle klättra upp och rensa stupröret, men då sa jag ifrån.


– Tänk på att du inte är 20 år längre. Vid din ålder skall man inte klättra på stegar. Nu åker du och hyr en skylift i stället.
Som väl var lyssnade han för en gång skull på goda råd och åkte och hyrde en skylift. När han hade ställt den utanför deras hus kontrollerade jag först noga att den var ordenligt uppställd och att korgen var stadig. När jag godkänt allt åkte resurshusse upp och spolade rent stupröret.

När det var klart och han trodde han var färdig, kom jag på en bra idé.
För länge sedan släppte min Agnes linan till min flaggstång upp ända upp i toppen. Det var väl en bra idé i sig, men samtidigt gjorde det att husse inte kan hissa någon flagga i flaggstången. Då kom jag att tänka på att när resurshusse ändå hade hyrt en skylift så kunde han väl åka hem till husse och ta ner flagglinan. Det vore väldigt trevligt om husse kunde sitta i sin trädgård och spela "under blågul fana" på sitt euphonium med en sådan flagga flygande för vinden.

Sagt och gjort, jag såg till att vi åkte ut till husses hus och baxade in maskinen. Det var väldigt trixigt att få in den på plats, men under min ledning gick det utmärkt.
Efter sedvanlig kontroll av mig var det bara för resurshusse att åka upp och hämta flagglinan. Det tog väl lång tid, så efter ett tag måste jag ta tag i arbetsledningen och skälla ner honom. Då kom han ner till slut.

Nu sitter det två linor på knapen till flaggstången som det ska. Om bara slöfocken till husse orkar masa sig upp på morgonen och hissa flaggan, kan vi nu sköta det för en ansvarsfull husägare självklara att flagga vid alla allmänna flaggdagar och alla födelsedagar och namnsdagar i familjen.
Speciellt Sverkers namnsdag och födelsedag.

Hej så länge
Sverker

Leg. höjdare

KONTROLL Det är viktigt att alla fyra tassarna på skyliften står stadigt. Därför behövs det någon med fyra tassar som kontrollerar att allt är i ordning. Jag har fyra tassar.

KORGEN Det man står i heter korg, men den är gjord av järn. Innan jag skickade upp min resurshusse gjorde jag en inspektion av just korgen. Det var tur att det inte var min husse som skulle hissas. Då hade det behövts rejälare grejer.

LYCKAT På grund av min ypperliga ledning, kom min resurshusse och vattenslangen upp på höga höjder till stuprännorna. Nu rinner vattnet så fint så. Nu hoppas vi bara på regn.

HEMMA Vid min flaggstång var det dags för mig att åter kontrollera alla funktioner. När väl min resurshusse var där uppe blev jag så småningom tvungen att skälla ner honom. Han hade svårt att slita sig från utsikten.

4 kommentarer:

  1. Du kan väl be resurshusse hissa flaggan i din flaggstång när husse kommer hem? Så han ser vilken nytta du har gjort menar jag.

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte han hittar flaggan. Sen ska man nog byta lina först. Anser jag.

    SvaraRadera
  3. Så skönt och tryggt att du håller ställningarna när din husse flyger och far.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det. I detta fall en byggnadsställning.

      Radera