15 april 2013

Stjärna på hundutställning i Stockholm

HUVUDAVDELNINGEN Det var en hundägardag i Stockholm i lördags. På den här bilden ser du själva huvudattraktionen, avdelningen för västgötaspetsar. Vad som gjorde denna utställning extra värdefull, var att det fanns många bilder på mig. Jag undrar vad min raskompis i buren har gjort, för att hamna i finkan? Är han med i en firma i AIK?

Ibland kan det vara bra att komma ut på landsbygden, för att försöka bilda de enkla människorna som bor där. Ett sådant bildningsförsök ägde rum i lördags i Kungsträdgården i en stad som ligger ca 28 mil utanför Tranås som heter Stockholm. Meningen var att de så kallade stockholmarna skulle lära sig lite om hundar. Naturligtvis var den finaste av alla hundraser (=västgötaspetsen) representerad där.

Tyvärr kunde jag inte deltaga själv, men visst vore det väl synd och skam om det inte ens fanns bilder av den finaste och ståtligaste västgötaspetsen av alla? Precis! Därför fanns det ganska många bilder av just mig.
Det var olika bilder som du redan har sett på min blogg, så du har inte missat dem. Men det finns många i Stockholm som inte vet hur en riktig hund ska se ut. Nu vet de det, i alla fall de som hade orkat ta sig till Kungsträdgården, där husse en gång så framgångsrikt försvarade almarna.
Jag tycker det är roligt att på mitt sätt kunna sprida kunskap så här till landsbygdsbefolkningen.

Hej så länge
Sverker

Leg. badbildsförmedlare

Tack till Yvonne, som har tagit bilderna från utställningen.

TJUSIGT Har ligger lite bilder som de okunniga stockholmarna kunde bläddra i. Som du vet har landsbygdsbefolkningen (=stockholmare) lite svårt för sig. De saknar bondförnuft. Tittar du noga ser du bilder på när jag åker kanalbåt i Frankrike, när jag är ute och går med Lucy, när jag får smultron av min Agnes, när jag är ute och går med Emily och Evan. Du kanske hitta någon mer? Tryck på bilden så blir den större.

MODIG Tvivlade stockholmarna på att en västgötaspets är modigare än de flesta, så fanns det en bild på när jag vallade älgarna som skrämde folk här hemma. Jag vill tillägga att jag vallar bara på order! Visst är det fiffig information?

KUNG Den här bilden fanns inte med för att visa att västgötaspetsen är kungen bland hundraser (vilket vi ju är), utan att det är en hund med anor. Sveriges äldsta hundras faktiskt.

URSTARK Vad skulle bättre visa att vi västgötaspetsar i allmänhet, och jag i synnerhet, är starka, duktiga och uthålliga? Jo, just det, den här bilden när jag forcerar en halv meter snö. Vi är trevliga promenadkompisar oavsett väder. Det behövs inga fåniga täcken här inte, bara reflexväst när det är mörkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar