9 december 2012

En världssensation: kattan har varit ute

ARG ”Det är ditt fel att det är så mycket snö”, sade Lucy och försökte lappa till mig. (Klicka på bilden så den blir stor, om du inte tror mig!) Är hon dum eller? Det var i går kväll när hon var ute på sin premiärpromenad, som hon försökte skada mig.

Det kan jag slå fast direkt. Någon snökatt är inte Lucy, även om hon har varit ute två gånger i mitt fina snölandskap.

Första gången hon var ute var i går eftermiddag. Då var det så mörkt, så det knappast gick att fotografera. Dock var hon jättesur, för att det fanns snö ute.
Helt överraskande följde hon med idag på morgonen, när jag hämtade dagens tidning. Hon till och med kissade vid grindstolpen.
På morgonen var det alldeles mörkt, vilket gör det svårt att fotografera. Fullkomligt omöjligt om man inte kan stå still. Det kan jag, men inte Lucy.
Sen blev det då äntligen ljust. Nu skulle vi minsann fotografera den ”modiga” katten i snön. Men då vågade sig inte kattan ut, så det blev inga bilder.
Antagligen stannade hon i dörröppningen bara för att vi skulle hämta ved. Hon är nog slöare än husse.
Hej så länge
Sverker

Leg. vedhämtare

FEGIS När det äntligen var fotograferingsljus vågade sig kattan inte ut. Hon stannade vit tröskeln och beundrade mig när jag for runt i snön. Så gick det med de bilderna. Det var meningen att det skulle bli några trevliga julkort, men inte.

BEVISET Om du inte tror mig när jag påstår att Lucy var ända ute vid vägen idag, så ha du beviset här. Hon satte sig vid grindstolpen och kissade. Du är välkommen hit, så kan du nosa själv.

SLITIGT Under tiden som den lata katten satt i fönstret och tittade ut, så var det jag som fick slita. Jag hjälper nämligen husse med veden. Det går åt mycket ved till kakelugnarna nu, när det är -15 ute.

8 kommentarer:

 1. Jag undrar om du fått någon adventskalender av din snåle husse? Min lillmatte har köpt en till mig. Där är en massa gott mums i den! (Finns för katter också, men det behöver du ju inte berätta.)
  Hälsningar Balder, leg terrier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte. Inte en enda adventskalender. Inget jul alls hemma.

   Radera
 2. Fy tusan vilken fräck katta du har fått på halsen Sverker! Hotar med att lappa till dig och struntar i att hjälpa till med veden! Morr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det oförskämt. Dessutom med tanke på att kattan ligger i min säng på nätterna.

   Radera
 3. Visst får Du lite semester från den franska damen under jul-och nyår. Passa på att vila upp Dig - eller Du kanske kommer på att Du saknar henne. Du vet det gamla ordspråket att man saknar inte kon förrän båset är tomt. Det kan kanske gälla en katta också.I vissa stycken borde dock Lucy få lite bättre uppfostran./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är omöjlig att uppfostra. Det är väl de heta sydländska generna, misstänker jag. Men jag ska nog klara mig utan katta.

   Radera
 4. Har du nånsin sett en fransyska kissa i snö eller hämta ved? Skulle inte tro det!
  Såklart det tar tid för en fransk katta att fatta!
  / Wi o Lu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kissade ju i snön idag, men hämta ved tycks vara omöjligt att lära henne.

   Radera