7 maj 2012

Valet fixat – utvisningen kvar

VIKTIGA Valförrättarna är viktiga vid varje val. Det är deras uppgift att sortera bort icke önskvärda röster. Därför måste man hålla sig väl med dem.

Nyvald president på gång i Frankrike. Jag har nämligen dragit i lite trådar. Det syns tydligt på valresultatet i Toulouse (jämfört med snittet): Hollande 62,54% (51,62%) och Sakrozy 37,46% (48,38%).
Tanken var att den sittande presidenten ska göra ett sista stordåd. Hans makt är ju stor. Enligt vad han själv har sagt till mig och det franska folket, har han personligen räddat Europas ekonomi, störtat en stygg tyrann i Libyen och nu senast gripet en terrorist i självaste Toulouse, där min Agnes bor.
Nu är Sakrozys sista storverk kvar: UTVISA HUSSE OCH SKICKA HEM HONOM TILL SVERKER!


Jag skickade ut husse igår då det var val, så att han skulle förmå fransmännen att lägga sin röst på Hollande. Sarkozy vill då säkert visa fransmännen vilken miss de gjort. Han har på slutet flirtat vilt med främlingsfientliga väljare och husse är en främling som knappt kan ett ord franska. Ut med honom, tänker nog Sarkozy. Skicka hem honom till Sverker.
Vi får se hur det går. Jag misstänker starkt att jag får rätt.
Sen kan presidenten skicka ut min Agnes också hem till mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. valfixare

Husse hälsar att om det bara hade varit tillåtet att fotografera i vallokalerna, så hade bilderna därifrån blivit bättre.

VÄLJARE De som går och röstar i ett val har också en viss betydelse för valets utgång och måste påverkas att stoppa i rätt lapp. Det går inte helt att lita på valförrättarna.

PRESIDENTLAPPAR Presidentkanditaterna hade var sin liten namnlapp. Sen skulle man ta en av dem (=Hollande) och stoppa i det lilla söta blå kuvertet.

STÄMNING Det gällde att piska upp stämningen in i det sista. Så här såg det ut på stora torget i Toulouse en kvart före vallokalerna stängde. Klockan åtta stängde vallokalerna och då kom också den första prognosen.

ENGAGERADE Jag hade inte bara satt min tillit till husse. Det hade varit alltför djärvt. Julia och Agnes var också på plats för att förhöja stämningen på torget.

SEGER Ja, då är det klart att jag har vunnit. Champagneflaskorna smällde och folk jublade. De hade alla röstat mot Sakrozy. Vad de inte visste var min baktanke att förloraren ska demonstrera sina muskler en sista gång och utvisa husse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar