6 maj 2012

Förnedrande och mycket onödigt

KRÄNKANDE När jag ber husse skicka en bild från Toulouse, så skickar han denna vedervärdiga bild. På bilden ser du husses Toulousesäng och i den ligger det en… ja, jag kan knappt förmå mig att skriva det, en ful katt.

Hej Sverker, börjar husse sitt brev, för att sedan fortsätta med att det är vackert väder och varmt. Sen upplyser han mig om att det hade varit mycket att fördiska.
Dessutom berättar han att Agnes fula katt Lucy ligger i husses säng hela nätterna och hon ”är så gosig”.
Vad är detta? Här hemma låter jag husse ligga i min säng varenda natt, och sedan när han åker bort delar han bädd med en ful katt!


Jag förstår inte varför husse skall åka till Toulouse för att se en ful katt.
Katter är naturligtvis mycket lägre stående varelser än hundar, och astronomiskt lägre än västgötaspetsar, men det finns faktiskt katter även i Tranås.
När resursmatte och jag var på promenad, (resursmatte behöver nästan lika mycket motion som husse och jag ställer gärna upp med att hjälpa henne med det), så träffade vi två katter som var mycket vackrare än Agnes fula katt. Vilket alla svenska katter är.
Jag tillät till och med den ena att gå väldigt nära mig och lukta. Han sa att han hette Kalle katt och måste blivit rysligt imponerad av mig. (Antagligen heter han något annat. Katter ljuger nog också.)
Sen träffade jag en trevlig tik, det var mycket bättre. Resursmatte sa att tiken löpte, men det var fel. Hon stod faktiskt helt stilla.
Däremot luktade hon väldigt gott.

Hej så länge
Sverker

Leg. icke kattälskare


BEUNDRARE Naturligtvis beundrar de flesta katter mig. Jag klandrar dem inte för det, eftersom det är helt förståligt. Men att umgås med katter är att gå för långt. Jag låtsas hellre som om de inte finns.

AVSTÅND Den här lurviga katten vågade inte går framtill mig, utan nöjde sig med att beundra mig på avstånd. Fast även på långt håll, är jag en fröjd för ögat.

ONÖDIGT En del tikar luktar bättre än andra. Denna tjusiga flicka var väldigt väldoftande. Dock tycker jag att det var väldigt onödigt att vi bägge hade koppel på oss. Vi hade kunnat ha betydligt trevligare om vi hade fått varit lösa.

5 kommentarer:

 1. Tror inte du behöver vara särskilt sotis på den där fula franska katten!
  /Wi o Lu

  SvaraRadera
 2. Det påstås att den ska komma till mitt hus i sommar. Men jag vet ett högt träd i trädgården, där katten skulle passa.

  SvaraRadera
 3. En sån klok tanke kan bara komma från en västgötaspets som heter Sverker ;)
  /Wi o Lu

  SvaraRadera
 4. Visst är det befriande att få vara lite LÖSSLÄPPT :-)Allra helst på vårkanten.....

  SvaraRadera