8 maj 2012

Agnes födelsedag II

PRUTA Pruta gör man alltid på en marknad. Klockan Agnes köpte kostade från början 10 euro, men prutades ned skickligt av mest Julia till 6 euro.

Om man fyller år så får man nästan göra vad man vill. Agnes ville åka på loppmarknad vid Roques de Garonne (du vet där bortåt där IKEA och Emmaus ligger i Toulouse).
Därför åkte husse, Julia och Agnes dit. Agnes och Julia köpte massor kläder och DVD-filmer, en klocka och lite plåtburkar.
Husse köpte mat till alla. Agnes och Julia fick biff och annat i ett bröd. Husse fick nöja sig med lite pommes frites.
Det var allt vad husse berättade den här gången, men det kommer nog mera idag. Kanske. Eller det kanske kommer i morgon. Vi får se.
Husse sade dessutom att Julia sköter fördisken, men att alla saknar mig ändå.


Hej så länge
Sverker

Leg. firarrapportör


DVD Eftersom mina flickor gärna vill titta på franska filmer, så passade de på att utöka sitt förråd med sevärda filmer. Till husses stora förtrytelse, var de tvungna att gå igenom alla filmerna, för att kunna plocka ut guldkornen.

KLÄDER På loppmarknader som ligger jämte floden Garonne, finns det massor av kläder i massor olika stånd. Agnes och Julia undersökte varje plagg i varje stånd, påstår husse.

SAKER Det finns massor av saker också. Agnes vill helst utöka sin redan enorma samling med plåtburkar. Hon köpte en burk men också en klocka. Försäljarna blev glada.

GLAD Igår var husse och Agnes på tre olika lumpbodar. På varje ställe stod Agnes och rev bland LP-skivorna. ”En dag hittar jag en LP med Patti Smith”, sade Agnes upplysningsvis. ”Jag har letat i flera år.” Patti är Agnes stora idol, dessutom har Patti varit hemma och fikat hos husse. Husse fann en LP med henne på en kvart. Agnes blev så här glad, som du kan se. Husse blev mindre glad senare när Agnes körde husses nya (230 mil) bil och gjorde en ful repa på den.

2 kommentarer:

 1. Grattis till Agnes från mig! Och grattis till dig för att du var så stilig och klok i tidningen, som jag äntligen fick tag på idag. Jag bor ju på landet, och kommer inte så ofta till stan, och det visade sig att nummer 20 redan kommit ut. Katastrof! Ingen tidning kvar med reportaget om dig. Till slut hittade jag en affär, där en vänlig man lyckades leta upp nummer 19 i ett undanskymt skåp. Vilken tur!
  Snart kommer väl husse hem till dig igen hoppas jag. Utvisningsbeslutet ska väl bara effektueras, och det tror jag de brukar vara snabba med där borta i Frankrike.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du hade en väldig tur. Jag hoppas att husse sparkas ut väldig snart. Ryktesvis ska det ske på torsdag. Sen tar det väl en tre dagar för honom att köra, skulle jag tro.

   Radera