31 mars 2012

Ska det vara så här? Får det det?

FÖRBJUDET Får det verkligen vara så här? Är det rätt? Nej, svarar jag bestämt. Kom du ihåg för ett par dagar sedan? Då var det 20 grader varmt. Jag trodde jag kunde låta vädret sköta sig självt.

Eftersom jag har haft mycket att pyssla med i min egenskap av försvarsminister sista tiden, så trodde jag att jag kunde låta utomhustemperaturen sköta sig själv. Men hur går det om jag släpper lite väder? Jo, genast ser vintern sin chans att återta förlorad mark.

Det var inte roligt att vakna idag. Jag vaknade dessutom ganska tidigt, för blåsten kunde väcka den sömnigaste västgötaspets. Sen när husse och jag gick ut, så upptäckte vi att det hade snöat också. Vad är detta. Om det inte var så att jag är så bildad och kulturell, så skulle jag kalla den väderlek vi har drabbats av för skitväder. Nu gör jag inte det, utan jag nöjer mig med att säga att det är undermåligt väder.
Fast husse och jag var tvungna att ta en morgonpromenad trots det undermåliga vädret. Jag ville skynda hem före husse (frukosten väntade), men han tvingade iväg mig på en ganska saftig promenad. Jag misstänkte att han tänkte åka iväg idag igen.
Jag åt min frukost (torrfoder) och husse åt sin (kaffe, hälsoflingor och mjölk).
Precis vad jag trodde. Husse försvann till stan och stackars Sverker fick stanna ensam hemma.
Dubbeldålig dag!

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande


STACKARE Ser du de små gröna pinnarna i dopfunten? De ska bli gräslök, men hur går det med dem nu. Jag tror att de tycker att det är jättekallt.

RÄTT Nu gör verkligen snödropparna skäl för sina namn. Alla heter snödroppe, och idag ser de ut som en droppe och det är snö på dem. Jag undrar om vädret är deras fel?

STIGFINNARE Av någon konstig anledning vill det inte komma några snöflingor på min stig. Det gör att det är så lätt att hitta, så till och med husse slipper att gå vilse.

BLÅST Ser du som det blåser? Det är inte roligt när man bor i ett hus, som är ungefär lika tätt som Eifeltornet. Hela huset är kallt och eländigt och det som var så lagom för ett par dagar sedan. Jag tror att det till och med är varmare i Eifeltornet. (Där har jag varit, men inte åkt upp!)

3 kommentarer:

 1. These things happen, Sverker. Still, the days are getting longer... Spring and summer must be coming - it is just that winter is stubborn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The worst thing is that I had decided that it should be a warm spring now. The weather does not obey me!

   Radera
  2. We all have that problem, especially those who try to forecast the weather,

   Radera