27 mars 2012

Jag lämnar nutiden och skådar in i framtiden

SNART I rabatten vid vedboden, du vet, planterade husse tulpaner i höstas. Nu väntar jag bara på framtiden då jag ska få springa och valla iväg rådjuren som kommer att äta upp dem. Så är det nämligen varje år.

Oj, oj, oj vad sent det här blev. Jag vill bara påpeka att det inte är mitt fel. Det är husses fel. Han åker iväg tidigt på morgonen, kommer hem en stund på dagen och sen försvinner han igen. Sedan ser jag inte honom förrän sex. Han håller på och tömmer farfars lägenhet, nämligen.

I alla fall var vi ute och gick i går.
– Nu när vi har så tråkigt i nutiden, så tänker vi på framtiden istället, sade husse till mig, när vi var ute och gick.
Ett exempel på framtiden är sommaren. Då ska inte husse flytta saker längre och Agnes är hemma. Därför letade vi framtidstecken, alltså sommartecken.
På sommaren finns det massor av blommor och blad, vad var väl bättre då än att se hur långt de hade kommit?
Värmen hade ju nästan kommit, men det fanns inte så många blommor. Men det fanns några, så sommaren lurar runt hörnet. Bladen var ganska blyga och de vågade inte riktigt titta fram. Fast de var faktiskt gröna.
När framtiden äntligen kommer blir det kul, för då kan vi glömma nutiden.

Hej så länge
Sverker

Leg. ensamhund


GULBLOMMA Sådana här små blommor finns det ganska många redan nu. I framtiden, när det blir sommar, byter de namn från hästhovsört, eller tussilago, till maskrosor. De blir samtidigt mycket större. Då syns de bättre. Husse är duktig på att odla maskrosor, fastän han är ett omvänt maskrosbarn.

KNOPP Den här blomman kallar husse för knopp, men jag vet att det är ett hoptrasslat blad, som bara gömmer sig för nutidspromenerande västgötaspetsars nyfikna blickar.

SKÄR Husse påstår att den här ljusskära blomman heter vitsippa, men jag ser nog att den är skär, vit och grön. Så han har, som vanligt, inte många rätt. Fast det är ju jag van vid.

2 kommentarer:

  1. Det är synd om Dig Sverker som får vara ensam, det är inte roligt för det vet jag av egen erfarenhet. Du får dock ha förståelse för att detta är en övergående tid. När husse tömt farfars lägenhet kommer han att vara hemma mycket mer och då är det samtidigt tur att han har Sverker för att skingra ledsna tankar./E-beth

    SvaraRadera
  2. Husse säger också att han snart ska ha tid för mig. Jag håller med dig helt och hållet att husse har faktiskt en väldigt tur som har mig. Det är han ensam om just nu.

    SvaraRadera