25 mars 2012

Så här hade farfar det – nästan

FARFARFÅTÖLJ Här brukade vi alltid sitta, när vi finfikade. Farfar satt då alltid i den fåtöljen jag sitter i. Jag och farfar brukade sitta där tillsammans. Jag fick alltid kakor av farfar.

Idag ska jag visa dig hur farfar bodde. Det ser inte likadant ut idag, för det mesta är borta där. Dessutom finns inte farfar mer, utan just nu bor husses syster där tillfälligt, eftersom hon inte bor här.

När en farfar dör, så måste hans saker delas upp. Det har husse och hans syster hållit på med ett bra tag. Det går sådär, kan man säga.
I alla fall kan du se hur farfar bodde. Dock med ett undantag. Det finns inga fotografier på husse, Per, David och hans familj, Agnes eller mig. De fotografierna har husses syster avlägsnat.

Hej så länge
Sverker

Leg. farfarsaknare


FINSOFFAN Här var sällan vi satt. Men jag brukade gömma mitt tuggben bakom kudden i soffan. Där var det ingen som hittade den. Tavlorna över soffan är målade av husses farfars bror. De har husses syster redan fått.

BÄTTRE Här ser du soffan lite bättre. Ett av de små borden vid sidan av soffan kommer från farfars föräldrahem. Det till vänster gjorde farfar själv, för han ville ha två. Tidigare fanns det fotografier föreställande husses familj på det ena bordet. På det andra fanns det fotografier av husses systers familj. Nu finns det bara fotografier föreställande husses systers familj kvar.

TV-RUM Här inne brukade farfar och jag sitta och titta på tv. Här fanns också fotografier av Agnes och så. Nu finns inte de kvar.

SOVRUM Det här är farfars sovrum. Om farfar låg och vilade när jag kom, så brukade jag hoppa upp till honom. ”År det lilla Sverker som kommer på besök”, brukade farfar säga då. Nu sover husses syster där med sin tax.

BYRÅN På byrån i farfars rum fanns det bara fotografier av farmor innan. Nu har det tillkommit ett fotografi av husses syster. Det är från hennes studentexamen. Vem visste då att hon skulle studera i hela sitt liv utan att bli något?

3 kommentarer:

 1. Jag tror att du har fatt den battre sak... att vara mer med farfar... i alla fall ar det hemsk for dig nu, och onskar att vi kunde vara dar for att kramas over allt det har, for att det skulle inte vara sa...

  SvaraRadera
 2. Sverker, you and Bebbe were there when he needed you
  - we saw how much he welcomed your visits. Hugs to you and Bebbe.

  SvaraRadera
 3. Jag har mildrat det lite med hänsyn till barn och barnbarn. Och tagit bort alla kommentarer, men husse och jag tackar.

  SvaraRadera