20 januari 2012

Snart försvinner min skog

VACKERT Igår när jag var ute och gick på min vackra stig i min vackra skog, upptäckte jag plötsligt blåa prickar på massor av trän. Jag trodde att det var någon miljöpartistisk graffitimålare som varit i farten. Det betyder att träden ska fällas, påstår husse.

Jag har ganska många olika vägar att gå i skogen. Den vanligaste jag använder för små promenader är ”Korta rundan”. Igår upptäckte jag att någon hade målat blå prickar, eller streck, på massor av trän.
– De träden ska fällas, sade husse.
– Men då försvinner ju min stig, som du och jag har gjort.


Jag vill faktiskt ha kvar min stig och min skog. Att ut och gå i skogen, om det inte finns någon skog, är ju inte så vasst. Dessutom behövs det ju trädstammar om jag och Egon ska kunna kissa. Det är nödvändigt. Det går inte att kissa, om man inte lyfter på benet, eller hur?
Dessutom är det inte så kul att hoppa omkring bland massa ris när man är kort. För att göra det extra besvärligt för västgötaspetsar, så kanske de kommer att markbereda också. Det betyder att man gör djupa fåror i marken. Visserligen är jag terränggående, men jag är lat också.
Nu gäller det att gå i min skog så ofta jag kan. Snart är den borta.

Hej så länge
Sverker

Leg. skogsbevarare


BLÅPRICK Så här ser de ut, de blå prickarna. Det finns sådana på massor av trän i min skog. Det är inte snyggt och det är inte roligt när man vet innebörden. Dessutom sitter de för högt för att jag ska kunna skrapa bort dem.

BLÅSTRECK På en del trän finns det stora streck. De går inte att slicka bort. Det är de träden som utgör gränsen mot fälld och inte fälld skog.

ÖNSKESKOG Det är så här som skogsägaren önskar att min skog ska se ut. För lite drygt ett år sedan fanns här en vacker skog. Tycker du att det är fint här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar