9 januari 2012

Dum flicka skrev hatinlägg för hon inte var med i min blogg

ANONYM Alldenstund jag inte vill lämna ut den stygga flickan, som skrev ett hatinlägg om mig, har jag här gjort henne anonym,

Under rubriken ”Dumma hund”, går en viss anonym flicka (anonym här, så hon inte behöver skämmas) till attack mot mig. På sin blogg har hon gjort ett, som hon själv skriver, hatinlägg. Vad har jag gjort, frågar du säkert, som har förmått henne att ta detta drastiska steg?

Det hela har sin upprinnelse i att jag på min excellenta (=fantastiskt rysligt bra) blogg hade ett inlägg som handlade om mina långväga besökare. Jag hade då gjort urvalet att enbart ta med de som kommit från fjärran länder (USA, Nya Zeeland, Holland och Frankrike) för att besöka mig. Den anonyma flicka, som vid de tillfällen hon besökte mig och jag henne, bodde i Uppsala. Enligt gängse vedertagna geografiska begrepp hör Uppsala till Sverige. Detta gör att den anonyma flickan inte kunde komma i fråga.
Eftersom den anonyma flickan numera är bosatt i Frankrike – ett land utanför Sveriges gränser – har hon avsevärt bättrat på sina chanser att komma med när 2012 års utomsvenska besökare minnespresenteras.
Hon skriver i sitt hatinlägg att jag är dum och dryg. Detta är ju som du förstår helt fel.
Jag har ett inlägg, där jag bevisar att jag är bäst – i allt! Hur kan jag då vara dum? Hur kan min blogg heta ”Världens smartaste västgötaspets”, om så inte var fallet. Alla vet ju redan att västgötaspetsar är smartast av alla. Dessutom far de aldrig med osanningar.
Och hur är det med dryg? Visst, jag är medveten om min överlägsenhet i allt, men jag är det på ett väldigt blygsamt och ödmjukt sätt. Det är något som kännetecknar oss västgötaspetsar.
Jag blir riktigt ledsen när jag fullkomligt oförskyllt blir utsatt för ett orättvist hatinlägg, och jag hoppas att den anonyma flickan ångrar sitt tilltag. Fast hon har ju inte så lätt för sig. Hon är ju inte lika smart och charmig som jag.

Hej så länge
Sverker

Leg. bäst


PS Flickan, som jag så hänsynsfullt låtit vara anonym i texten, heter Julia Simon och bor tillsammans med min Agnes i Frankrike. De är kusiner och bägge läser franska på universitet minsann. Min Agnes går i den bästa gruppen, grupp 5. Julia, som naturligtvis inte är lika duktig som min Agnes, går i den mediokra grupp 3. DS

VINKAR AV Jag åkte faktiskt hela vägen till Arlanda, för att kunna vinka av den anonyma flickan (Julia) och min Agnes. Vad får jag tillbaka? Jo ett hatinlägg.

FÅNE I går kväll satt jag och titta på månen. Vad rimmar måne på? Måne fåne, tänkte jag. Ja, så är det säkert.

NÄRA När jag satt där och tittade på månen så skärpte jag blicken. Jag såg ett bekant ansikte i den ljusa himlakroppen. (Det ser du också om du klickar på bilden, så att den blir större.) Nu stämde mitt rim verkligen: MÅNE – FÅNE.

4 kommentarer:

 1. Att du kunde glömma bort Taxi-Julia från i somras. Henne kommer vi ihåg!! Samma flicka med midsommarkrans i håret i månen. / Wi o Lu

  SvaraRadera
 2. Jag glömde inte bort henne. Hon kommer ju inte från främmande land. Jag vet, för jag har varit hemma hos henne i Uppsala.

  SvaraRadera
 3. The pictures of the full moon are lovely, but Sverker, you are really showing your intolerant side. As I sit here bu the fire, there is a very handsome 19-pound feline on the footstool beside me. You might even find you could learn to appreciate felines if you gave them a chance.

  SvaraRadera
 4. 1. Den anonyma flickan hävdar med eftertryck att det inte är hon som blivit upprörd. Tydligen någon annan? Kanske samma som spärrade länken till min sida på Facebook?
  2. Cats are cats, Eloise. You can have them as a rug, but as a friend … We will see when Agnes comes home with her ugly French cat. It probably stinks of garlic and cheap wine.

  SvaraRadera