22 december 2011

Min grannaste gran gör Agnes gladare

GRANNAST Det här är den finaste och grannaste granen som vi har. Nu finns det ju ingen annan att jämföra med här hemma, men den hade nog vunnit ändå. Troligen är den grannast i hela Sverige – eller världen. Dessutom har Agnes dekorerat granen med glittergirlanger efter bilden togs. Det fick hon gärna göra, för det är hon som ska bli glad.

Om du kommer ihåg, så kände jag mig tvungen att ha en gran i år, trots husses protester. Det var Agnes som ville ha en gran, för att bli glad igen. Dessbättre så fick vi en gran av en anonym människa och en anonym västgötaspets.

Granar kan ju dekoreras på många olika sätt. Det absolut finaste är om man själv har pysslat ihop sina dekorationer. Dessbättre har ju jag ägnat mig åt diverse julpyssel i år. Många av dem kom väl till pass när vi skulle omvandla vår gran från en vanlig skogsgran till en extrafin julgran.
Särskilt stolt är jag över min fina hjulängel, som pryder granens topp. När Agnes såg min fina gran, blev hon nästan jätteglad.

Hej så länge
Sverker

Leg. julgransdekoratör


STJÄRNA En av många vackra saker i granen är denna stjärna av tuggpinnar och hallonremmar. Den är inte bara osedvanligt tjusig, när julen är slut så går den att återvinna. Det är något att se fram emot.

VACKERT Även med så enkla medel som ett hundgodiskex och en hallonrem, kan även du göra en både dekorativ som god julgransdekoration. Visst är den vacker, där den hänger i granen?

TOPPEN Som kronan på verket, eller pricken över i:et, sitter min mycket fina hjulängel med vingar av grisöron och spanar ut över vardagsrummet. (Bakom hänger husses farfar och farmor och spanar på ängeln.) Har du någonsin sett något mer stämningsfullt? Här kan du se hur kombinationen av skickligt hantverk och god smak kan förgylla ett helt hem. Jag är mäkta stolt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar