8 december 2011

Småländsk hjulängel – ett måste i alla hemOm tomten skulle utebli hemma hos dig (du kanske inte har varit snäll), så kan det vara en absolut nödvändighet att i alla fall ha en riktig julängel. Med hjälp av den kan du säkert få upp den julstämningen som du har gjort dig så förtjänt av.

Snäll som jag är så vill jag gärna hjälpa till att sprida julens glädje till alla. Eftersom jag inte kan pyssla så mycket, så att det räcker till alla mina besökare, så hjälper jag gärna till med lite julpysseltips. Dagens julängel gör du snabbt själv. Säkert har du det mesta hemma, så det blir ett billigt (=småländskt) pyssel idag.
Det är bara att ta fram allt och starta julen med att göra din alldeles egna ängel.
Du ska inte bli ledsen, om din inte blir lika fin som min. Alla är vi valpar i början.

Hej så länge
Sverker

Leg. änglamakareGREJER För att göra en vacker julängel behövs det ganska mycket grejer: ett lakan, en toarulle (tom), ett litet mjukisdjur, bomull, lite nötter, grisöron, limpistol, stjärnskärp, hjul, pinne och ståltråd.


NÖTTER Redan när du väljer nötter, så avgör du vad det ska bli för ängel. Hasselnötter är väl det normala, som jag använder mest. Vill du ha en silikonfyllig USA-ängel, så tar du valnötter. I exceptionella extremfall kan du ta äpplen. Om du istället vill skapa en gammal, trött ängel, så väljer du mandlar. Limmas med spetsen neråt.


LIMMA Börja med att limma fast nötterna med din limpistol. Nötval framgår av förra bilden. Jag valde de normala, men åt det fylliga hållet.


HUVUD Nu tar du och placerar mjukisdjuret i toapappershållaren. Du ser att jag har stadgat upp ängelhuvudet med en rejäl ståltråd.


PINNE Med din Swiss Army knife, tar du och gör ett par hål i toapappersrullen, så att du kan ta din pinne och köra igenom. Nu har ängeln kropp, huvud, tuttar och armar.


FÄRDIGSTÄLLANDE Nu är ängeln nästan klar. Märker du hur julefriden sprider sig? Ängeln har fått bomullshår, lakanstoga, och stjärnskärp.


KLAR En sista finputsning och här har du resultatet. Vingarna är gjorda av grisöron har satts fast med hjälp av limpistolen, glorian av papper är fastlimmad på en ståltrådsbit och hjulen är från ett modellflygplan.

VACKERT Ja, så här fint kan du också få det hemma. Min hjulängel är underbart vacker. Åsynen av en sådan vän varelse kan man njuta länge av! Lägg också märke till den fina ljusstaken av tuggben. Den har jag gjort!

8 kommentarer:

 1. Änglar är vackra, även sådana som liknar tyngdlyfterskor =D

  SvaraRadera
 2. Det var den finaste ängeln jag sett!

  SvaraRadera
 3. Underbart!!! Sån vill vi göra här med.
  Figge och Freja skickar julhälsning.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker Sverker ser lite besviken ut. Eller är han bara sugen på vingarna?

  SvaraRadera
 5. Tack för allt beröm. Det är roligt att kunna inspirera er, så ni också kan få det fint hemma.
  Och, vill jag tillägga, jag ser inte besviken ut. Jag njuter!

  SvaraRadera
 6. Det måste vara en skyddsängel! Om jag möttes av en sådan ängel utanför någons hus skulle jag inte våga gå in! Nästan lika effektiv som en vakthund. Tror du inte?

  SvaraRadera
 7. Jag tycker den ser snäll ut, renta av änglalik!

  SvaraRadera