23 oktober 2011

På väg mot nöjesmetropolen

RÄTT VÄG Nu är det nära. Det är inte långt kvar till nöjescentrum i världen. Bara ynka 10 kilometer. Hurra!!

Lördagskväll med husse. Hur roligt är det på en skala tror du? Precis, du har rätt. Visserligen är Egon här, men ändå. Var hittar du det roligaste som finns? Jo, i Väderstad!

– Vi drar till Väderstad, sade jag till husse. Jag har hört att det ska vara en grabbfest där.
– Visst, sade husse. Att han var lättövertalad idag.
Har du inte haft det stora nöjet att ha varit i Väderstad, så kan jag beskriva metropolen. Tänk dig två vägar som korsar varandra. Då har du ett vägkors. Sen tänker du dig ett tiotal hus längs med de bägge korsande vägarna. Då har du Väderstad. Kan det bli bättre än så?
Vi skulle till Ola, så vi passerade själva centrum och begav oss ut på landet. Efter en resa på 47 sekunder, så var vi framme. Ola välkomnade mig vid trädgårdsporten, snäll som han är.
Vi var sju grabbar som skulle rumla runt hos Ola. Egon var lite trött redan när han kom. Festen började med att …

Vi sov ganska länge idag. Först åt vi frukost och sedan gick vi till Olas musikaffär. Jag provade lite Florheds-orglar och gitarrer. Sedan åkte vi hem.
Hur själva festen var? Jo, det ska jag verkligen inte berätta för dig. Men vi hade roligt.
Egon och jag drack mycket vatten.

Hej så länge
Sverker

Leg. festprisse


NÖJESMETROPOLEN På denna enda bild har husse lyckats med att fånga såväl själva centrum som utkanten av Väderstad. Blir inte du också inspirerad av det hektiska nöjeslivet på bilden? Titta bara på trafiken, de glada lamporna. Att detta är fest när det är som bäst.

OLA Det var ju till Ola vi skulle åka. Han bor lite utanför Väderstad. På landet kan man säga. Det är faktiskt 378 meter till centrum (=vägkorset). Naturligtvis blev han jätteglad över att få se mig. Och jag blev glad att se honom. Så är det när vänner möts.

BILLIGT Hos Ola kan man köpa massa instrument. Gitarrer, orglar, trummor och trumpeter. De flesta av märket Florhed. Konstigt nog heter Ola också Florhed. Ola är en fena på att spela de flesta instrument som finns. Det var snällt mot oss att han inte spelade säckpipa just idag. Du undrar kanske om hans instrument är bra, när de är så billiga. Jag provspelade och det lät sådär.

JÄTTEBRA Så här ska du spela, sade Ola och visade mig. Nu lät det ju jättebra. Konstigt. Jag tror han fuskade, för det är fusk att vara musiklärare. Jag vill här klargöra att huvuduppgiften för en västgötaspets är inte att spela orgel eller gitarr. Vi västgötaspetsar har som huvuduppgift att valla kossor. Jag tror att jag är bättre än Ola på det.

1 kommentar:

  1. Tack Sverker för att du lärde mej några oefterhärmerliga "RIFF" på pianot (eller var det VOFF?) Vilken tur förresten att du lyckades väcka husse i tid så han fick i sej lite frukost innen ni återvände till Småland och Agnes. Hälsa Egon att han också är en trevlig hund. Men visst är det synd om honom att han inte riktigt kan höra hur mina instrument låter. Men å andra sidan kan det vara spännande att vara "Lom-hörd" så nära Tåkern.
    Hälsningar Ola "florhed.se"

    SvaraRadera