27 oktober 2011

Husse gör plats för många nya löv

UTRYMMESBRIST Nej du husse, sade jag. Här får du allt ta och räfsa. Det är ju överfullt med löv. Det är väldigt jobbigt att springa här.

Onsdagens kraftiga vind satte lövfästena på hårda prov. Många löv klarade inte testet, utan släppte taget från sitt träd och föll ner på min gräsmatta. Det gällde även löven på grannens träd. De blåste till min gräsmatta.

Här är det hög tid att ta ett tag med räfsan igen. Det är många löv kvar i träden och det finns ju ingen plats till dem på marken. Det var vad jag påpekade för husse.
– Ja, det har du ju rätt i Sverker, sade husse.
– Det är lika bra att börja med en gång.
Husse vet hur han ska undvika tjat. Han fattade räfsan med bägge händerna och skred till verket. Egon och jag kontrollerade att allt gick rätt till och att han inte slarvade för mycket. Det är annars ganska vanligt när husse gör något.
När det hela var klart, var han mycket stolt.
– Titta Sverker, knappast ett löv är kvar.
Vad bra tänkte jag. Nu finns det plats för många nya löv.

Hej så länge
Sverker

Leg. lövupptagare


GISSA När du ser på den här bilden kan du gissa var det är räfsat och var det ännu ej är räfsat. (Rätt svar: Längst bort på bilden är det räfsat.)

SISTA Den sista skottkärran klar att köras ut i skogen (den skogen husse inte får göra sig av med trädgårdsavfall i). Tänka sig att det blev fjorton stycken skottkärror till skogen, innan det blev så här fint.

JÄTTEFORT Nu går det at springa jättefort på gräsmattan. Och inte halkar jag på några löv. Vem vinner områdets tävling den grönaste gräsmatta nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar