17 september 2011

Ett stabesök

INLÅST Det är så här ”åka till stan” brukar betyda för mig. Husse parkerar vid någon för honom lämplig affär. Sedan rullar han ner rutorna lite grann. Jag får inte trycka ner rutorna ens där bak själv. Husse har barn- och hundsäkrat dem. Annars vet jag hur man gör. På sommaren får jag inte ens vänta i bilen. Då parkeras bilen för sig, och jag kopplad utanför affären. Det fula i bilden, är en spegelbild av husse.

Idag har vi varit i stan. Att handla är inte kul. Att hälsa på farfar är kul. Att ut och gå på stan är kul. Men fy för att vara lämnad i bilen.

För det mesta är det nästan bara roligt i stan. Jag träffar andra hundar. En del är snälla. Då brukar vi nosa på varandra. En del är dumma. Då är inte jag den som backar. Om jag är utan koppel, viket jag sällan är i stan, så låter jag dem vara.
Oftast träffar husse någon som han står och språkar med. Det är inte roligt. Att gå i affärer är roligt. I en del affärer lämnas jag utanför. Kopplad. Hur kul är det, tror du? Precis. Inte alls.
Idag är det lördag och då kan man höra på klämmig musik. Idag var det Boxholms musikkår som spelade. Där var husse med för något år sedan.
Att han inte är med nu, beror nog på att han inte klarade testet.

Hej så länge

Sverker


Leg. stabesökare


FARFAR Farfar blev naturligtvis jätteglad när jag kom på besök. Om husse hade orkat ta med sig sin dyra kamera, så hade det nog kunnat bli en bra bild. Nu hade han bara sin fåniga iPhone. Jag hjälpte farfar att fördiska efter hans lunch. Det var gott.

TORGMUSIK På torget spelade Boxholms Musikkår. Det var riktigt tjusigt. Husse var med där tidigare och fyllde ut euphoniumstämman då det var helnoter.

VÄSTGÖTASPETSFLICKA På torget blev jag fullständigt utskälld av den här lilla valpen. Hon heter Lia och var jättesöt. Men hon var väldigt bjäbbig. Men det gjorde inget. Hon var ju en västgötaspets. Om husse hade orkat ta med sig sin dyra kamera, så hade det nog kunnat bli en bra bild av oss två.

FÖRST Fastän musikkåren startade från torget före oss, var det husse och jag som vann tävlingen ”Vem kommer först till farfars port”. Det berodde nog på att musikkåren missade kortaste vägen. Har de ingen GPS? Om husse hade orkat ta med sig sin dyra kamera, så hade det nog kunnat bli en bra bild där alla Boxholmare hade haft huvud.

2 kommentarer: