13 september 2011

Dagen jag var scoutledare

POPULÄR En av Sveriges absolut populäraste scoutledare, om inte den populäraste, är jag, Sverker. Sällan har jag blivit så klappad, som när jag var ute och ledde scouterna i söndags.

Sista dagen hos resurshusse var riktigt rolig. Resurshusse skulle ut på hajk med scouterna igen, men för en gång skull fick jag följa med. Det var nog tur för dem.

Vi gick en promenad i skogen och plockade svamp. Det var en evig tur för dem att jag var med, hur hade det gått annars? Det hade inte funnits någon som visade vilken väg vi skulle, gå och ingen expert som hade talat om vilka svampar som går att äta och vilka som inte var så bra att sätta i sig. Hade inte jag varit med, så hade de säker inte levt på morgonen, efter att ha ätit sin egenhändigt gjorda svampsmörgås på kvällen.
I min outgrundliga godhet lät jag också alla scouterna klappa mig.
Dessutom ledde jag dem rätt väg i mitt koppel. För att det skulle vara rättvist ledde jag dem en liten bit var.
Det är så här dagarna ska vara när jag är hos min resursfamilj.

Hej så länge

Sverker


Leg. scoutöverledare


FAROR Det var inte nog med att jag ledde dem rätt, jag nosade också efter eventuella faror. Man vet aldrig vad som kan finnas gömt i vägkanten. Ormar, ekorrar eller till och med ilskna elefanter. Tack vare mig kom vi helt oskadade fram till den av mig förutbestämda platsen.

EXPERTNOS Med hjälp av mitt exceptionella luktsinne, kunde jag både leta upp svampar och se till att de giftiga fick stå kvar i skogen. Hoppas någon katt hittar dem och tar rejäla tuggor av dem. Men bara så mycket så de får ont i magen.

PAUS En liten rast vid en lämplig sjö kan vara bra. Då kan man äta matsäck, dricka vatten och leka lite. Det är alltid kul att leka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar