10 augusti 2011

Resursmatte kan trolla

DUMMA De här skorpionerna är inte riktigt snälla. De nyps i nosen. Både Egon och jag fick erfara att dessa djur kan vara ack så lömska. Å andra sidan kanske man inte ska sticka nosen alltför djupt ner i balja med levande skorpioner.

Idag var jag hemma hos min resursmatte när hon trollade. Hon hade en stor balja full med blåsvarta skorpioner. Dem skulle hon förvandla till röda kräftor. En sådan konst är inte lätt. Man måste nämligen kunna trolla.

Både Egon och jag var intresserade av vad det var som kröp i den röda baljan. Jag visste naturligtvis var det var, eftersom jag redan har mött skorpioner i Italien. Resursmatte och husse påstod att det var kräftor, men där ljög de. Jag vet att kräftor luktar dill och är röda.
Men nu kom det märkliga. Resursmatte lade skorpionerna i kokande vatten, och vips var de röda. Sen bytte hon kastrull, och vips luktade de dill. Skorpionerna hade blivit till kräftor.
Huruvida hon uttalade någon trollformel vet jag inte, men det är troligt. Hon sade den i alla fall så tyst, så inte ens mina känsliga öron kunde uppfatta något.
På fredag är det kräftkalas och då hoppas jag bli vid ett par kräftor. Eller alla.

Hej så länge
Sverker

Leg. trolleriiakttagare


SKORPIONER Dessa varelser ska du se upp med. De nyps med sina klor. Om du vill lukta på dem, så ha nosen på behörigt avstånd. De nyps utan förvaning. De fräser inte ens innan de går till attack.

KRÄFTOR När skorpionerna har tagit ett varmt bad, blir de väldigt beskedliga. Rent av goda. De har nu omvandlats till kräftor. Nu kan du nosa på dem utan att riskera att din nos ska bli röd som en kräfta. Faktum är att du kan äta dem. De är riktigt goda. Jag ser fram mot fredag, då jag ska försöka stjäla en – eller flera. Då ska det nämligen vara kräftkalas.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det ser ut! Jag som älskar kräftor har aldrig smakat helt färska. Hoppas du får lägga tassarna på många Sverker! Ät för mig med!

    SvaraRadera