7 augusti 2011

Kusinbesök från förorten

HOS FARFAR Här sitter vi hos farfar. Kusin Anns pappa var farfars bror. Så kan det vara. Först och främst så ser ni mig. Jag visar ett visst intresse för den goda citrontårtan med marräng på, so Agnes så förtjänstfullt har bakat. Jag fick bara slicka talltikarna. Sen kommer Agnes och sedan Kusin Ann. I fåtöljen längst bort sitter farfar och språkar med mig och flickorna.

Det är en sak som är konstigt med husses släktingar. Väldigt många av dem heter kusin i förnamn. Ännu mera konstigt är att de har förnamn som efternamn. I grannhuset finns det ibland en Kusin Robert, eller en Kusin Katrin.
Nu senast var det en Kusin Ann och hälsade på.


Kusin Ann bor i Stockholm. Det är en av Tranås större förorter. Jag har varit där flera gånger, så jag förstår Kusin Ann så väl att hon vill därifrån. Vill man det, så kan man lämpligen komma till mig.
Det var allt för idag, ty just denna dag är jag lite – om inte slö, så arbetsovillig.

Hej så länge
Sverker

Leg. släktkär


PS. De kassa bilderna beror på att husse blötte ner sin kamera, så att den inte längre fungerar. Så det är iPhonebilder istället för Nikonbilder. DS.

JAG OCH MITT BEN Det första jag gör när jag kommer till farfar är att hälsa på honom. Sedan springer jag och hämtar mitt ben. Det har jag gömt på ett hemligt ställe. Sen kan jag ta en liten sovpaus, som jag gör på bilden. Innan vi går så gömmer jag benet på en ny hemlig plats tills nästa besök. Fiffigt va?

FARFAR Är det inte farfar som sitter här? Jo det är det. Han sitter och pratar med Kusin Ann, men hon syns inte på bilden. Men så var det.

PÅ PERRONGEN Ibland så stannar det tåg i Tranås. Normalt sett så kör de förbi. De transporterar nämligen bara Stockholmare till Sveriges största städer. Men det tåget som Kusin Ann skulle åka med var ett länstrafiktåg. De går bara korta sträckor och Kusin Ann skulle bara en kort sträcka. Vill man åka tåg längre sträckor och bor i Tranås, så får man åka bil istället. Det går mycket fortare och blir oftast billigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar