13 augusti 2011

Hej då till farfar

FACIT Agnes, som är ute på sin hejdåturné, ville ha en bild på sig och farfar. Vem skulle inte vilja det. Farfar är hela 97 år gammal. Agnes är också gammal. Hon är 21 år. Jag är 11 år gammal. Det är finast. Så här blev bilden. Tycker du den är fin?

Agnes ska ju lämna mig och husse till förmån för sin fula katt i Toulouse. Då ska man säga hej då till många. Igår var det farfars tur.

Först började Agens dagen med att plocka blommor. Farfar tycker om blommor. Agnes har alltid med sig blommor till honom. Det började hon med när hon var ett år. Numera har blommorna skaft också.
Eftersom Agnes ville ha en bild på sig och farfar, tog hon även med bästa saxen. Vad ska den vara till, undrar du säkert?
– Jag vill att farfar ska vara fin i håret på bilden, så jag får klippa honom först, sade Agnes till mig när jag tittade frågande på henne.
När farfar var nyklippt och fin, så skulle det fotograferas. Det här blir jättebra, tänkte jag och hoppade upp i farfars knä för att pussa honom.
– Ner Sverker, sade Agnes, inte utan viss skärpa i rösten.
Men en bild blev det ändå. Det verkar på farfar som han inte vill ha någon puss. Märkligt.

Hej så länge
Sverker

Leg. fotogenisk


HÅRFAGER Innan Agnes lät sig fotograferas med farfar, ville hon att han skulle vara stilig i håret. Hon både klippte och ryktade honom. Du kan inte ana vad fin han blev, men jag har tjockare hår.

BÄST Här har du den bästa bilden. Farfar får en puss av den bästa hund han vet och Agnes ser glad ut. Antagligen blir hon lycklig när hon ser hur fin jag är.

4 kommentarer:

 1. Hur ska vi klara oss utan Agnes nu då. Hon som är så duktig snäll och söt. Säg, har hon en egen blogg kanske? Visserligen har vi din blogg Sverker, och den räcker ju långt. Tack förresten för den mest underhållande bloggen i Sverige. För det tycker vi!! / Russlarna Wi och Lu

  SvaraRadera
 2. Tora Och Tyra kommer att sakna Agnes Men vi har ju dej Sverker du härliga Vovve

  SvaraRadera
 3. Tack till alla. Agnes har en blogg, men flitig är hon inte där. Tvärtom skulle jag vilja säga, men du kan ju alltid titta då och då.
  http://agneshedbor.blogspot.com/

  SvaraRadera