31 juli 2011

Vackra stad I

VACKERT PAR Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, sägs det. Men frågan är om inte Ramila och jag får vänta förgäves på att köpa leksaker. Men det gör inte så mycket, det var trevligt sällskap och så är ju vi ett vackert par. Men frågan är om inte huset är vackrare.

Du kanske kommer ihåg att min blogg för lite sedan handlade om hur fult Mantorp är, där min Per bor. Genast kom det protester från hemmablinda Mantorps- och Mjölbybor, som gärna duckar för obehagliga sanningar. För ge exempel på hur en fin stad ska se ut när det är som finast, kommer det i dag lite vackra bilder från min stad, Tranås. Det kommer fler i morgon.
Detta är skönhet i stadsrummet när det är som bäst!


Hej så länge
Sverker

Leg. skönhetsråd


KONST I INDUSTRIMILJÖ I Tranås bemödar man sig till och med att smycka området kring halvtomma industrier. Vad sägs om denna vackra installation? ”Rostig bil med dekaler”, heter den. Lägg märke till den vackra grusplanen framför. Detta är stadsplanering när den är som bäst!

MIXAT För att kunna få en stad riktigt trivsam, krävs det att man blandar bebyggelsen. Här har man på ett arkitektoniskt fulländat sätt lyckats med att få in småindustri, lagerskjul, bilverkstad och bostäder i samma kvarter. Genialt.

STRAMT Mitt i centrum på Ågatan ligger denna vackra byggnad. Den sätter också fantasin i rörelse. Vad har det stått på skyltarna som man kan se har funnits? Vad har det funnits för verksamhet där. Vad finns det nu? Ja, frågorna hopar sig. Jag kan stå långa stunder och fantisera om det vackra husets historia. Jag funderar också gärna över hur stora plåtskadorna blev på de bilar, som har lämnat skrapmärken på de ståtliga pelarna. Affären ni ser längst till höger är en djuraffär. Tips: där kan man köpa hundgodis till mig.

ONÖDIGT Inte behöver man skriva ”Skönhet i Tranås” på ett fönster. Det kan väl alla och envar se med egna ögon, att bättre än såhär kan det aldrig bli. Nej, har man en gång varit i Tranås, så inser man att inget kan slå min stad.

1 kommentar:

  1. Vad vore livet utan Dina kloka och roliga inlägg. Svaret är: Så mycket tristare. Jag tror dock att jag avstår från ett besök i Tranås. Du får ta med Dig husse till Eksjö, där är det vackert/E-beth

    SvaraRadera