8 juni 2011

Levande genom skärselden

NERVÖST Detta är ett av de värsta ställena för min husse. Hans lilla älskling ska särskådas in i minsta skruv. Hur ska det gå? Hade inte husse exponerat på 1/1000 sekund, hade bilden varit suddig.

Om du har en aning om hurdan natt jag har haft. Det var inte så att det åskade eller att det susade omkring raketer. Nej, jag delade säng med en kallsvettig husse som låg och vred och vände på sig hela natten. Stört omöjligt för mig att sova.

Vad var det då för mardrömmar husse hade, undrar du säker. Jo, hans lilla bil skulle besiktigas idag. Det är årets skräck för honom. Dessutom var det första gången som just den här bilen skulle in och prövas.
– Nu kommer de leta rätt på tre års fel, sade husse, som såg sig själv lämna bilprovningen med bärgningsbilen som just släpat husses bil till skroten.
Jag kan säga att vi var uppe i mycket god tid. Klockan 6, fastän vi inte skulle vara där förrän 09.20. Husse hann med en kopp kaffe och en dagstidning. Jag hann med en kort promenad och en snålt tilltagen frukost.
Sedan åkte vi till Bilprovningen, loggade in och väntade. Redan en minut före utsatt tid blev husse invinkad.
– Nu har de extra lång tid att leta fel, sade husse. Han lät lite rädd, tyckte jag.
Alexander hette han som tog bilen från husse. Han tittade här och han tittade där och sen hissade han upp bilen och tittade och kände igen.
– Han är säkert en ganska elak typ, viskade husse till mig.
– Jag skulle ha tvättat bilen innan, sa husse till mig. Då kanske de tror att jag är aktsam om den. Men det var efteråt med det nu.
Bara 10 minuter efter vi åkt in i hallen hissade Alexander ner bilen och åkte iväg. Attans också, tänkte jag. Jag har ju mitt tuggben i baksätet, men vi får väl gå bort och hämta benet på bilskroten 473 meter längre bort.
Men sen kom både bilen och Alexander tillbaka.
– Det såg ju bra ut det här, sade Alexander till husse.
Nu såg husse glad ut igen!
– Jag såg direkt att Alexander var snäll och trevlig, sade husse till mig. Dessutom visade det sig att husse och Alexanders pappa var gamla jobbarkompisar, så det gjorde Alexander ännu trevligare.
Sen mulnade husse till när vi satt oss i bilen.
– Tio minuter och trehundra kronor. Det blir 1.800 kr i timmen. Fast det är ju inte Alexanders fel.
Husse är smålänning.


Hej så länge
Sverker

Leg. bilprovare

PS. Det är visst torsdag i morgon. Hoppsan! Då fyller jag 11 år!
Det är brukligt att ge presenter till alla som fyller år. DS

PÅ PLATS Bilen är inrullad och alla lamporna fungerade. Till och med parkeringsljusen. En sådan lampa bytte husse förra veckan. Den hade då varit trasig ett halvår.

OTÄCKT Det här var lite läskigt när bilen hissades upp, men bara för att jag tittade bort, så gick det bra. Hade jag tittat på när bilen åkte hiss, så hade bilen trillat ner.

UNDER LUPEN Alexander använde ficklampa för att hitta alla fel, men det fanns ju inga. Lite otur för Alexander, men tur för husse.

FÖRSVINNER Nu försvinner mitt tuggben med vår bil. Mot bilskroten trodde jag, men det var det inte. Både bilen och Alexander kom tillbaka. Både husse och jag blev glada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar