19 februari 2015

Hög risk för IS-attack i Tranås

IS-SPANING Nästan varje morgon går jag ner till sjön och spanar efter IS. Det var en riktig IS-varning för ett par dagar sedan, men det kvävdes i sin linda.

Det har hänt förr och det kommer att hända igen. Frågan är bara när vi får uppleva ännu en IS-attack i Tranås.
Dessutom bor det många IS-sympatisörer i Tranås. De kan förefalla vara vanliga människor, tills man börjar skrapa på ytan. Då kommer sanningen fram.


Förra året klarade vi oss från en IS-attack. I år har vi klarat oss än så länge, men kan vi blåsa faran över? Det är lätt att släppa vaksamheten när termometern visar +5 i luften, men under ytan väntar de hemliga cellerna på ett temperaturfall. I vattnet finns det för dagen ingen temperatur alls. Det mätte jag idag.
Du ska veta att det finns många IS-sympatisörer i Tranås. På dagarna kan de vara som du och jag, men vid minsta IS-attack blir det fart på dem. Fram med pimpelspön och långfärdsskridskor så fort som isen nästan bär.
Nej nu när det har gått så här långt, så hoppas jag att vi får vår istället för vinter. De som har stark böjelse för skridskoåkning och pimpling får väl ge sig iväg norrut, till Jokkmokk till exempel.
Fast jag måste tillstå att det är roligt att springa på isen, om det finns lite frusen snö på den.

Hej så länge
Sverker

Leg. IS-specialist

TEMPERATURLÖST I vattnet finns det ingen temperatur just nu. Det är noll. I luften har jag fem, så kanske vattnet kan få någon temperatur, men säker kan man aldrig vara. En kall dag kanske IS slår till.

HÖGHÖJDSSPANING Står jag på trappan ner till sjön, så kan jag överblicka hela mitt vattenområde. Ska det bli en IS-attack eller inte. Det är det som åligger mig att kontrollera.

KANTSPANING Går jag längst ut på kanten, så kan jag se att IS finns på stenarna vid sjön. Jag får inte gå här för min Agnes, för hon är rädd att jag ska trilla i.

IS-BEVIS Denna bild togs idag, men ändå inte idag. Det var idag för två år sedan. Då hade IS slagit till med full kraft. Isen var så tjock och präktig, att den höll till och med för min husse!

2 kommentarer:

 1. Hys hopp Sverker.!!! Första snödroppar har tittat upp i gräsmattan. Så snart kan vi trädgårdspika.
  Resursmatte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har många snödroppar. Eller rättare sagt är det min Agnes som har det vid sitt hus.

   Radera