21 februari 2015

Hjälp – jag hålls som slav

RISKFRITT Innan jag låter min kund (=min husse) ta steget ut i tädgården åligger det mig att se till att inga faror lurar där ute.

Du tror kanske att jag har det som andra hundar? Inget kunde vara mera fel. Jag är personlig assistent (=obetald slav) alla dagar och alla nätter. Slit och släp jämt och ständigt. Dessutom har jag haft oturen att få en särskilt besvärlig kund.

Vad man kan säga om min kund (=min husse) är att han är i fysiskt skick. Inte gott skick, men skick. För övrigt kan jag inte berätta något på grund av sekretesskäl. Jag får nämligen inte säga att han är väldigt oberäknelig och korkad. Så därför nämner jag inte det.
Jag ska sköta allt. Mina dagar börjar vid sextiden på morgnarna, då jag måste se till att han kommer upp. Ibland är min kund ovillig att lämna den sköna sängvärmen, så då får jag ta till och skälla. Det är nämligen hög tid att hämta dagens tidning.
Sedan är det min uppgift att övervaka när min kund gör i ordning min såväl som sin frukost. Under tiden som frukostarna mognar, så tar jag ut min kund på en kort skogspromenad.
Skogen är långt ifrån riskfri, så jag måste se till att vi inte råkar illa ut. Jag går före och skrämmer iväg alla vargarm isbjörnar, valar och ilskna känguruer. Det finns till och med, och nu ljuger jag inte, blodtörstiga ekorrar som sitter i granar och hoppar på tallegrenar.
Hemma i min trädgård ska jag se till att inte mullvadar gör jordhögar på gräsmattan. Min robotgräsklippare Stig och jag ogillar sådana tilltag.
Fast jag gjorde ett misstag. Det sägs att det ska vara nyttigt för sådana som min kund att ta eget ansvar. Han fick en liten bit av gräsmattan, som han skulle hålla mullvadsfri. Hur det gick? Titta på bilden, så får du se. Jag blir så trött!

Hej så länge
Sverker

Leg. slav

VÄCKNING Om inte jag fanns, utan min kund skulle klara sig själv, så skulle du säkert se en skäggig sovande gubbe i sängen även efter klockan sex. Nu har dessbättre gubben en personlig assistent som kan se till att han stiger upp just kring sex. Den gröna delen av sängen är min.

FÄRSKVARA En dagstidning är en färskvara. Därför gäller det att se till att min kund får sin tidning så fort som möjligt efter att tidningsbudet har lämnat den.

FAROR I skogen lurar det många faror för en sådan som min kund. Därför går jag först och gör stigen fri. Min uppgift är att få hem vraket i samma skick som han hade när han staplade nerför yttertrappan. Ser du några faror? Nej precis. Jag har lyckats ännu en gång.

RENT Hygienen är av yttersta vikt för en sådan som min kund. Därför kontrollerar jag att disken är skinande ren, när diskmaskinen gjort sitt. Men utan den förrädisk jag tidigare har hängett mig åt, skulle resultatet varit annorlunda (=skitigt).

MULLVADSFRITT En av mina uppgifter är att hålla trädgården fri från mullvadar. Vem vill ha massa jordhögar på gräsmattan? Inte Stig och jag i alla fall.

ANSVAR Det sägs ju att det ska vara nyttigt för sådana som min kund att själva få ansvara ett speciellt område. Vad kan gå fel om han får en liten bit gräsmatta att ta ansvaret för, tänkte jag. Här ser du resultatet av hans mullvadsjakt.

1 kommentar:

 1. Kamagra intimleksaker.com
  Sexleksaker intimleksaker.se
  Sex Toys sextoyonlinestore.com
  kamagra24seven.com
  Kamagra kamagra.dk

  SvaraRadera