5 mars 2015

Till Österland vill jag fara …

BILLIGARE Snälla höjdare inom kommunen, gör som jag. Gå till stationen och titta på tåg. Det blir billigare än att åka till Kina och Shanghai. Det går att studera höghastighetståg vid Tranås station också – om man är snabb. De lär ju inte stanna.

Kina utgör en lockelse för tjänstemän och politiker i Tranås kommun. Kommunalrådet var där för ungefär två år sedan. Då skulle det minsann lokaliseras en kinesisk cykelfabrik till Tranås.
Nu är det kommunchefen och oppositionsrådets tur att begiva sig till Kina för att studera höghastighetståg, vilket är en synnerligen viktig lokal kommunal angelägenhet för Tranås.


Cykelfabriken (Kejsarens nya cykelfabrik?) har vi inte sett än i Stigas gamla lokaler. Däremot ska det bli spännande om vi kan stå på stationen och se när höghastighetstågen dundrar förbi. Det skulle i så fall bli ett sant nöje för kommunens invånare och skulle dra många turister.
Det är Götalandsbanans stäckning som kommunen försöker Banverket att dra genom stan. Med Götalandsbanan skulle tågresan Tranås – Linköping ta 22 minuter. Med en jumbojet skulle det dock bara ta cirka 5 minuter. Har ni tänkt på det?
Tittar man på planeringen av Götalandsbanan, så kommer antagligen sträckningen gå utanför själva stan. Det är nämligen mycket kurvigt här på grund av sjöar och berg. Dessutom är tåget endast avsett för smarta Stockholmare som ska besöka dumma lantisar i Norrköping, Linköping, Jönköping, Borås och Kalle och Ada i Göteborg.
Det kommer aldrig att stanna något höghastighetståg i Tranås. Fast det är ju inte fel att satsa 1,5 – 2 miljoner på förstudier för att lista ut det.

Hej så länge
Sverker

Leg. kommunikationsexpert

Tips till fler studieresor för Tranåstoppar

Att höghastighetståg skulle stanna i Tranås, är ju utopi. Det kommer aldrig de smarta Stockholmarna gå med på. Jag har lite förslag till andra utopier som skulle vara lämpliga för studieresor av väl valda politiker och tjänstemän.
HAWAII Tranås har ju inga poliser, men jag har sett på Hawaii Five-0, att på Hawaii finns det minsann duktiga poliser. Väl värt en studieresa!

LAS VEGAS Det var ju länge sedan Tranås var Årets Musikkommun. Vanför? I Las Vegas är de duktiga på att spela. Det kanske skulle vara bra att skicka iväg en kommunal delegation dit en vecka.

SEYCHELLERNA Tranås kommunala badplats i Hätte har säkert en utvecklingspotential. Seychellerna sägs vara helt fantastiskt. Där finns nog mycket erfarenheter man kan ta med sig och plantera i Hätte. Där är det kanske viktigt att bredda den kommunala delegationen med vanligt folk (=familjen), för att få deras gemena synpunkter.


DAGSFÄRSKT I dagens tidning kan vi glada skattebetalare i Tranås se att kommuntopparna tänker på oss. Tänk att offra sig så för oss, att de reser ända till Kina för att titta på snabba tåg.

KURVIGT Det är lite kurvigt om man ska ta sig med järnväg till Tranås. Det gör att det är föga troligt att Götalandsbanan kommer att gå här. Kurvor byter lägre fart.

VÄRDELÖST Stadshuset i Tranås är en helt värdelös arbetsplats för chefer och toppolitiker. Den snäva utsikten över stan räcker inte för dessa begåvningar. Nej, ut och res i världen!

ÖNSKEDRÖM Förr i tiden stannade tågen i Tranås. Den tiden tror kommuncheferna ska komma tillbaka. Förr i tiden är bara sådär 20 år sedan. Sedan satsade vi skattebetalare miljoners miljoner på det snabbare X2000, vilket också innebar slutet på stoppen på min station. Inte skulle de smarta Stockholmarna i tåget behöva vänta på att dumma lantisar skulle gå av och på, vilket man kan förstå.

2 kommentarer:

  1. Livet vore svårt att utstå om inte kloka Sverker fanns! Vänligen Kiki

    SvaraRadera