1 mars 2015

Jag satsar på en ny karriär

SÖKER Är det inte jag och granen som står här och söker efter nya uppgifter för den före detta julgranen. Jo det är det.

Jag ska bli karriärcoach. Mitt första objekt är granen, som åkte ut innan påsk och innan faster. Vad kan en före detta julgran ägna sig åt? Duktig som jag är, så har jag kommit på ett antal yrken för min upplysande kamrat.

Du kanske tänker att när julgranen har julgranat färdigt, så är karriären för trädet alldeles slut. Så är det inte. Jag gav min gran ett antal geniala alternativ. Både jag och granen var väldigt nöjda.
Så småningom enades vi om en alldeles försträfflig sysselsättning, so dessutom inte är alltför ansträngande för en gran.
Vad det blev? Titta på bilderna och se själv. Visst är jag smart?

Hej så länge
Sverker

Leg. karriärcoach

SJÖMÄRKE Att stå högt upp och vara ett sjömärke för de sjöfarande på min sjö, var ett alldeles utmärkt förslag. Då kunde alla se var den stiliga västgötaspetsen bor.

MULLVADSFÄLT Att tjänstgöra som varnare vid min husses mullvadsfält, är nog en så viktig uppgift för en gran. Du ser att jag har sett varningen och promenerar på den säkra gången.

ISVARNARE Vårisarna ska man akta sig för. Isen på husses sunkiga damm blir allt farligare för varje dag. Varningen fungerade, den vita ankan stannade kvar på land.

TRAFIKDELARE Min väg har saknat en trafikdelare. Kanske är det dags att sätta upp en nu? Vad kan vara mer lämpligt än en före detta julgran med guldstjärna?

SNÖVARNARE Så här års vill man inte gärna lufsa omkring i snön. Därför är det bra att veta var snön börjar och gruset slutar. En mobil gran är perfekt för ändamålet.

VAKT Ibland kan jag behöva hjälp att vakta mitt hus. En gran mitt i garageuppfarten, skulle vara till stor hjälp för en vakthund som jag, även om granen inte kan skälla.

ÅTERBRUK Varför bara kasta granen som har jobbat så fint som julgran? Det ekologiska riktiga måste vara att plantera granen igen, så kan man återanvända den nästa år. Det var det vi enades om, min julgran och jag.

2 kommentarer:

  1. Inte kunde jag ana att det fanns så många jobbalternativ för en plundrad julgran! Fast jag vet ett till! Som stöd i rabatten till klättrande luktärter...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kräver dock att man har en rabatt.

      Radera