29 januari 2015

Festen kan börja – huvudpersonerna på plats

HUVUDPERSONER På en och samma bild kan du se huvudpersonerna samlade. Det är Jakob, som är barbarn, det är jag, som är bästa vän, och det är jubilaren själv, resurshusse. Alla var samlade för att fira att resurshusse fyllde 60 år. Festen kan börja!

Det var fest igår. Resurshusse fyllde nämligen 60 år. Om tio år är min husse och min resurshusse lika gamla.
Det var mycket folk och det var mycket mat. Lite fick jag smaka. Fina presenter hade jag med mig också till resurshusse.


Det här med presenter är viktigt. Jag hade valt dem med omsorg. En väldigt vacker gåva fick resurshusse i form av en bild på honom och mig i en vacker ram som det stod ”VÄNNER” på. Du förstår själv att han blev väldigt glad. Det var för övrigt samma bild som var på min blogg igår.
Eftersom husse är förtjust i godis, så hade jag också köpt lite mandelmassa och en stor chokladkaka. Mitt erbjudande att testa så att inte de ätbara produkterna var för gamla, avböjdes tyvärr. Vill resurshusse chansa, så var så god. Jag skulle bara vara snäll.
Precis som jag förutspådde, så var det resursmatte som lät mig ta del av vad de andra gästerna blev bjudna på. De andra, inklusive dagens jubilar och min husse, var totalt kallsinniga. De tycker tydligen att det är njutbart att se en svältande västgötaspets. Det är tur att resursmatte finns.
Men att solen skulle skina idag under min morgonpromenad, det var plågsamt. Jag hade ju inte ens vilat färdigt än.
Hade husse kommit ihåg att fotografera, så hade du fått se flera bilder. Fast gläd dig åt dem som finns, han hade glömt kameran om inte resursmatte hade påmint honom.

Hej så länge
Sverker

Leg. festare

SNÄLLAST Resursmatte kan man minsann lita på. Hon delade med sig att överflödet. Kanske lite snålt, men jag fick i alla fall smaka på läckerheterna.

FRESTANDE Köksbordet var dukat med massor av läckerheter. Lite fick jag smaka – av resursmatte förstås – men nog för att jag hade fått plats med mer. Som du vet, så stjäl jag aldrig från ett bord. Jag vet att man inte får det, så jag försöker inte ens om någon ser. Dessvärre lämnades jag aldrig ensam i köket, så jag fick aldrig tillfälle att försöka. Synd.

PLÅGSAMT Du kanske undrar om jag tål att vara med på en fest långt in på natten. Svaret på den frågan är ett rungande JA! Men det var plågsamt med solen i ögonen idag under morgonpromenaden.

3 kommentarer:

 1. Tack för uppvaktningen Sverker.
  Det var synd att jag inte hann klippa dina klor.
  Resurshusse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för senast. Tro inte att jag tänker komma, om du har för avsikt att klippa mina klor. Tänker du komma hit i sådana avsikter, så kan jag meddela att jag inte är hemma.

   Radera
 2. Välkommen till vår blogg http://jemtcraft.blogspot.se/

  SvaraRadera