25 januari 2015

Här öppnas dörren för tiggare

ÖPPET Altandörren på glänt, så att den tiggande katten kunde komma in. Det är så det ska vara, om man är snäll. Det är min Per och jag, som låter katten passera (fast med viss tvekan).

Det finns de vars hjärta brinner för tiggare. Att sitta i kylan hungrig och frusen bör smälta varje hjärta. Så är dock inte alltid fallet, vet vi. Då är det desto roligare när vi hittar en vänlig själ som öppnar sitt hem för dessa samhällets olycksbarn.

En synnerligen godhjärtad person är, som du säkert redan vet, min Per i Mantorp. Till honom kommer det regelbundet flera tiggare varje dag. Tre, fyra stycken sådär är det.
Han öppnar sin dörr och låter dem komma in i den sköna stugvärmen. De kan då värma upp sig, men de får också ett skrovmål av Lucys extradyra kattmat. En del passar också på att förse sig med lite av Lucys goda (för katter) torrfoder.
Ibland händer det att de sover ut i det varma huset, innan de går ut i kylan.
Kattan Lucy, som har ett förflutet som en hungrig gatflicka i Toulouse, övervakar de besökande tiggarna från en stol under matbordet.
Tänk om alla var så snäll som min Per mot tiggare, vilken trevlig värd vi skulle leva i. Bäst vore det om alla hade en sådan husse som Per och ett eget hem.

Hej så länge
Sverker

Leg. socialreporter

HUNGRIG Rätt vad det var på självaste julafton, så upptäckte jag den orangefärgade katten utanför dörren. Jag erbjöd mig att jaga bort den, men min Per släppte in den och gav den mat. Per gjorde ju det rätta och för en gångs skull hade jag lite fel.

UPPVÄRMNING Efter maten lade sig katten på golvet. Den sköna golvvärmen fick katten att tina upp, innan det var dags att gå ut igen.

MATDAGS Nu ser du att det är två tiggarkatter som får var sin portion av Lucys extradyra kattmat. Det knusslas inte när man besöker Per. Det kan jag intyga.

TORRFODER Detta är ytterligare en tiggare som jag inte har träffat, som låter sig väl smaka av Lucys torrfoder.

ÖVERVAKNING Lucy anser sig vara lite för fin för att umgås med de lokala tiggarna, så hon ligger på en stol under matbordet för att övervaka gästerna.

4 kommentarer:

 1. Han är en fin människa din Per. Mina grannar har katter, men de kommer aldrig in till mig och inte lägger de sig på altanen heller. Väluppfostrade! . Däremot tar de sina rundor runt huset och det är bra, för det håller råttor och möss borta./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många kattstigar som går till min Pers hus. Där finns nog inga möss eller råttor heller. Fast det finns skator.

   Radera
 2. Väldigt snällt av din Per, du kan väl skicka tillbaka kattematen till honom eller byta mot köttbullar och korv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan nog bidraga med lite extradyr kattemat. Kattematen är så god, så den behåller jag. Den passar nämligen utmärkt i min mage.

   Radera