30 januari 2015

Ännu en partiledare lämnar politiken

LÄMNAR Det är så att nu tycker världens bäste politiker, Sverker, att det är dags att dra sig tillbaka. Kommer han någonsin att kunna ersättas?

Det verkar vara strömhopp från partiledarposterna. Idag meddelade ännu en partiledare att han lämnar politiken. Det är den främste, bästa och snyggaste av dem alla. Det är nämligen jag Sverker, som har beslutat att det är rätt tid för mig att dra mig tillbaka.

Min blogg har som enda media, lyckats få en intervju med den stilige och betydelsefulla avgående politikern. Det är jag som har intervjuat mig, så det blir bra och rätt.

Sverker (reportern) Jasså, du Sverker, du ska till och avgå?
Sverker (politikern) Jajamensan Sverker, det ska jag allt ta till och göra.

Sverker (reportern) Det har sagt om dig att du är den klokaste, roligaste och snyggaste politikern, stämmer det?
Sverker (politikern) Så är det. Glöm inte att jag är manligast och ödmjukast också.

Sverker (reportern) Allmänt i korridorerna pratas det om att du är den enda ärliga polikern. Kan du utveckla det påståendet?
Sverker (politikern) Det stämmer precis. Jag är den enda politikern som erkänner att alla mina förslag kommer att gynna mig.

Sverker (reportern) Om nu ditt parti är så himla bra, varför är ni inte störst?
Sverker (politikern) Vi är stora. Mycket större än innan jag startade mitt parti. Sedan beror det på yttre internationella omständigheter.

Sverker (reportern) Varför avgår du just nu?
Sverker (politikern) Dels har jag ju som du vet genomgått en synnerligen svår operation. Dessutom har över 14 år som partiledare och flockledare tagit på krafterna. Jag kände att det kan vara dags att lämna över.

Sverker (reportern) Vad ska du göra nu?
Sverker (politikern) Jag kommer att göra ungefär samma sak som min husse. Det vill säga inget, mer än få pension. Som avhoppad politiker hoppas jag dock att få en snuskigt stor pension.

Sverker (reportern) Tack Sverker för de fina och ärliga svaren.
Sverker (politikern) Tack själv Sverker.

Hej så länge
Sverker

Leg. stjärnreporter och superpolitiker

STILIGAST I och med att Sverker försvinner från den politiska arenan, förlorar Sverige och världen den stiligaste och smartaste politikern i hela världen. Men han har lovat att fortsätta blogga.

PROFIL En sådan har profil lär man inte få se mot den politiska himlen på länge. Om ens någonsin.


Tänkbara efterträdare

Det ligger i tiden, att man ska släppa fram ett fruntimmer som partiledare. Ett par stycken tänkbara kandidater, kan jag presentera redan nu.

Min Agnes


AGNES Min Agnes har ju i princip övergivit flocken, men ingen är väl sämre än att det går att återvända. Hon har erfarenhet av arbete utomlands (Frankrike) i tre år. Kunskaperna som barnflicka och barflicka kan säkert komma till pass. Dessutom studier i samma land i filosofi och konstvetenskap. Vilka konster hon lärde sig vet jag inte.

INTERNATIONELL Numera studerar min Agnes djur i diken och konstvetenskap i Uppsaka. Men som du ser, inskränker sig inte hennes internationella kontakter bara till Frankrike.

Den fd franska kattan Lucy


LUCY Hon har erfarenhet av politiken som ordförande i fruntimmersförbundet när hon bodde här. Även hon är duktig i franska språket, efter sin tid som gatflicka i Toulouse. Det har gett henne förståelse för samhällets olycksbarn. Dock har också hon lämnat min flock och bor nu i Mantorp.

Min töntiga husse


HUSSE Jag säger bara: NEJ TACK!

4 kommentarer:

 1. Jag förstår inte vad det är för fel på husse?

  SvaraRadera
 2. Sverker vi behöver dig i politiken!! Om vi mutar dig med många köttbullar....kan du kanske tänka dig komma tillbaka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl något sådant jag tänkt mig, när jag meddelade min avgång. Fast det måste kallas för något annat än mutor. Bonus är ett bra ord kanske.

   Radera