7 september 2014

Är detta den verklige korvtjuven?

LÖMSK Detta är en bild på den röda grannkatten till min resursfamilj. Har inte denna katt ett utseende som är typiskt för korvtjuvar? När man härstammar från generationer av korvtjuvar, har detta lömska utseende blivit genetiskt.

Via en hemlig detektiv i en detektivbyrå (=resurshusse) har jag fått en bild på en mycket trolig korvtjuv. Det är alltså det brott som min resursmatte med hjälp av svaga indicier anklagar mig för.

Att jag råkade bli fotograferad när jag satt jämte ett trasigt korvpaket där korvarna saknades, är inget bevis. Jag ser dessutom väldigt oskyldig ut, vilket jag kanske också är.
Ta istället och titta på katten. Man behöver bara se på det lömska utseendet för att inse vad ett sådant djur kan vara istånd att göra. Att stjäla korv räknar väl inte ens denna katt som ett brott, utan en rättighet.
Jämför också vår kroppsbyggnad. Jag är stark och slank. Katten är minst sagt fyllig.
Vem är den troliga korvtjuven? Ja, fråga inte mig, för jag vet inget. Skulle jag veta vem det är, så nekar jag.
Idag har jag inte fått någon korv än, så det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg djuridisk specialist

JÄMFÖR Till vänster ser du en lömsk, oärlig och tjuvaktig varelse. Till höger kan du se en stilig, trofast, ärlig och klok västgötaspets (=Sverker). Vem är den trolige kriminelle av dessa två; den lömska katten eller den ärlige västgötaspetsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar