8 september 2014

Besök på Sveriges största flygfält i Linderås

CENTRUM Huvudattraktionen på flygdagen ser du redan på första bilden. Det är ju jag Sverker, som så ofta förr befinner sig i centrum.

– Hoppa upp i bilen, vi ska på flygdag Sverker.
När det gäller att åka bil, är inte jag den som backar. Tvärtom. Vad en flygdag är, visste jag inte, men det är säkert roligt.


När det gäller flyg är jag specialist att vinka av och att möta. Jag har varit på lokala flygfält som Arlanda, men även stora som Linköping. I Linköping ser man nämligen flygplan, till skillnad från Arlanda. Där har jag mött och vinkat av massor med släkt och vänner.
Men aldrig förr har jag sett så många flygplan på en gång som i Linderås (även om husse har en hög hemma). Där fanns också massor med olika flygplan, till exempel vita, röda och gula. En del saknade vingar. Sådana flygplan heter helikoptrar.
Dessvärre fick jag inte heller denna gång åka i något. Inte heller fick jag någon korv, som husse hade ställt i sikte.
– Vi köper en korv när vi kommer fram, Sverker, sade han när vi satt i bilen.
Att korven var slut, var bara en dålig ursäkt. Det går aldrig att lita på min husse. Fast jag fick ett korvbröd.
Men när ska jag få flyga i ett flygplan? Det är synd om mig!

Hej så länge
Sverker

Leg. ickeflygare

VINGLÖST Det är hussen på marken, som kör helikoptern i luften. Han har suttit och pillat 800 timmar med det vinglösa flygplanet, sades det. Han har också satsat 150.000 kronor i sitt flygplan. Och så törs han flyga med det!

TJUSIGT En väldigt stilig västgötaspets (=Sverker), förskönade fältet där flygplanen stod.

SENSATION Titta noga på denna bilden. Vad du ser är inte mindre än en sensation! Har du fattat? Inte? Det står ju en flicka, bland alla gubbarna!

BRÖD I brisat på korv, så fick jag ett korvbröd. Inte av min husse, men av min förstående vän Per-Olof. Han är min kompis sedan massor med år tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar