13 september 2014

En riktig svensk väljer snällt i valet

SVENSK Härstammande i rakt nedstigande led från vikingarnas hundar, anser jag att det är viktigt att du i valet visar dig som en riktig svensk. En riktig svensk är snäll och vänlig och välkomnar alla. Till och med franska kattor!

Det är val imorgon. Då är det viktigt att du röstar rätt. På mig. Men om du inte gör det ska du rösta på ett parti som är snälla mot alla.

Tänka bara på Lucy om inte Agnes hade tagit henne som flykting till Sverige. Hade hon funnits idag?
Tänk på de spanska flickorna. Hur hade de haft det som vildhundar i Spanien.
Och hade jag haft någon bästa kompis som Egon, om inte någon hade tagit hit hans förfäder?
När min Agnes fick Lucy, så hade någon sparkat på henne så käken blev förstörd. Det är den än idag. Tror du att det hjälper att slänga ut vildkatter lite mat, så länge som någon går och sparkar på dem? Knappast. Nu har Lucy det jättebra hos min Per istället. Det är väldigt bra att hon fick komma till Sverige.
Så rösta på ett parti som välkomna de som har det svårt, så kanske du får nya vänner.

Hej så länge
Sverker

Leg. snäll

WALES Min allra bästa kompis jag hade hette Egon. Han finns inte mer. Han var en welsh springer spaniel. Hans förfäder kom från Wales i England. Han var brun och vit. Han fick bo hos mig när han ville och jag fick bo hos honom.

TRADITION Det är roligt med svenska traditioner. Hemma runt min midsommarstång kan du se mig och Egon från Wales, Julia vars farfar och farmor kom från Ungern och min Agnes från Sverige. Alla är lika snälla och välkomna hos mig.

TYSKLAND Jag och Massimo på min sten i skogen. Massimo är en tax, vilket innebär att han har tyska anor. Han är snäll, men lite olydig, och alltid välkommen till mig.

SPANIEN Det är jätteroligt när de här spanska flickorna kommer och hälsar på hos moster och morbror. En är ljusbrun och en är nästan svart. En är stor och en är liten. Det spelar ingen roll, för de är lika snälla bägge två. De är flyktingar från Spanien där de var gathundar. Där riskerade de att bli skjutna.

FRANKRIKE Lucy var en vildkatt i Toulouse, så hon är också en flykting. Hon var jättesnäll när hon bodde hos mig. Nu har hon det jättebra hos min Per. Innan Agnes fick henne, hade någon sparkat på henne. Hade inte hon flytt hit med Agnes hjälp, hade hon nog svultit ihjäl. Lucy och jag tycker om varandra, som du ser.

8 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte13 september 2014 16:38

  Du är bäst du Sverker! Klart jag röstar på dig!

  SvaraRadera
 2. Jag var till Marieberg Galleria och förtidsröstade i veckan, konstigt nog fanns inga förtryckta valsedlar med ditt partinamn så jag fick skriva Sverkerpartiet själv på en tom lapp! Själv har jag påbrå från Järle och Lindesberg så det känns skönt att jag är välkommen i ditt parti :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är välkomna till mitt parti. Konstigt att det inte fanns några valsedlar. Jag förstår inte.

   Radera
 3. Jag tror (är säker på) att Du skulle göra dig bra som kommunalråd i Tranås. Gott för Per att ha Lucy, men jag tycker Du ha blivit väldigt mild i tonen när Du pratar om henne. Du kallar henne inte för "den franska gatflickan" längre". Hon är väl nästan svensk medborgare vid det här laget. /E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig kallat kattan för den franska gatflicka. Jag har kallat henne för den före detta franska gatflickan. Det är skillnad det. För övrigt så skulle Tranås blomstra som aldrig förr om jag blev kommunalråd.

   Radera
 4. Hej Sverker! Jag var med matte idag och gjorde detta "rösta". Det var så vackert väder här, så trots att matte parkerade bilen i skuggan, ville hon inte lämna mig i bilen. Det var bra. Vi fick stå i kö i en timma (!), men det fanns mycket att sniffa på och två andra hundar fanns också i kön. När vi kom in i lokalen, tog matte mig under armen (det kändes lite töntigt att hänga där och dingla) och sedan fick vi gå bakom ett grönt skynke. Matte sa att hon röstade "snällt"! Jag skickar med mitt foto igen. Hoppas du har det bra! Tass, Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frida. Något foto ser jag inte. Konstigt. Bra att din matte röstade snällt.

   Radera