7 november 2014

Tips om avancerad planering av skatter i Sverige

SKATTGÖMMA Att gömma sina tillgångar utomhus, är den mest avancerade formen av skattplanering. Här under löven, på en hemlig plats i trädgården, ligger ett tuggben. När det har mjuknat ordentligt, är det dags att ta in och njuta av. Eller gömma under husses kudde.

Nej, jag är inte som IKEA, Tele2 med flera. Jag planerar inte mina skatter Luxemburg, Schweiz eller Cypern. Jag har ett väl utarbetat system att avancerat planera mina skatter här i Sverige. Min erfarenhet sträcker sig över flera år!

Till skillnad från de stora företagen har jag inget emot skatter, men jag är duktig på att gömma mundan dem. Du ska nu få lite tips vad du kan göra, för att dina tillgångar inte ska hamna i myndigheternas (=husses) ficka. Eller ännu värre; i dammsugaren.
1. Dela upp dina tillgångar och göm dem på flera ställen.
2. Bra ställen är hemma hos mig här hemma i mitt hus, hos min Per i Mantorp, hos min Agnes i Uppsala och hos min resursfamilj på Sveagatan.
3. Vill du att din skatt ska mogna, är trädgården bästa stället. Då kan du välja mellan här hemma eller hos min Per.
4. Det viktigaste av allt, är att du ska gömma dina skatter noga. Annars kanske Massimo eller Lucy hittar dem.
Följer du de råden, så får du ha skatterna för dig själv, även om Massimo kommer och hälsar på. Han stjäl gärna mina skatter, fastän han inte får.
Fast har man sådana stora tillgångar som jag har, så är det alltid en risk att bli av med en del av det. Därför vill jag gärna kalla mig för riskkapitalist.
Huvudsaken är dock att jag får ha mina skatter ifred för husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. skattplanerare

SKATTHEMLIGHET Visst ser det ut som en vanlig IKEA-fåtölj som står i min hall? Myndigheterna (=husse) anar inget. Men tittar du under kudden, så ser du att där ligger två tuggben. Det är skattplanering!

FARLIGT Om jag går omkring med, eller tuggar på, ett tuggben och det sedan ska fördiskas, då blir det svårt. Det gäller att ha tuggbenet nära tills hands, om min husse skulle få för sig något. Det går aldrig att lita på honom. Grundregeln är att aldrig visa dina tillgångar.

GÖMMA Det är ett slit och släp med tuggbenen, mina skatter. De måste nämligen flyttas med jämna mellanrum, för att undgå upptäckt. Bra ställen att gömma skatter är under kuddar, i sängar, i fåtöljer eller soffor.

2 kommentarer:

  1. Det ser ju ut som om Sverker håller på att gräva ner sig själv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen risk, men skatterna måste begravas djupt.

      Radera